Лампард не знае кога Пулишич ще се върне в игра

Треньорът на Челси коментира сагата с Кепа

Лампард не знае кога Пулишич ще се върне в игра
Полузащитникът на Челси Кристиан Пулишич остава извън терена и евентуалните срокове за неговото връщане в игра за момента са неясни.

21-годишният американец не е играл от първи януари, тъй като има проблем с мускул от адукторите.

Мениджърът на "сините" Франк Лампард сам призна, че е страдал от подобна контузия по време на кариерата си, така че неяснотата около завръщането на крилото не го учудва. 

"Планираното време от нашите лекари е по-малко, отколкото според мене ще отнеме. Когато бях футболист имах абсолютно същата контузия в средната част на адукторния мускул и бях извън игра за 3 месеца. Най-лошата контузия, която съм имал в кариерата си. Така че знам за какво става въпрос и му съчувствам", каза Лампард преди мача с Борнемут. Той нарече проблема "деликантна контузия".

"Да, надявам се да се върне максимално бързо, но като знам спецификата на травмата, нямам точни очаквания", допълни англичанинът и посочи, че вратарят на тима Кепа Арисабалага контролира съдбата си. Испанецът бе закотвен на пейката през януари и пропусна последните пет мача заради слаба форма. 

„Отношенията са добри в съблекалнята. Имам около 20 играчи, които да ги държа щастливи; не мога да ги поддържам всички щастливи едновременно. Всичко, което очаквам, е професионализъм в тренировките, а Кепа това прави. На каквато и позиция си трябва да тренираш добре, за да се опиташ да влезеш в отбора, ако не си в него. Когато играеш, опитваш се да играеш на нива на ефективност, които те държат в отбора. Това са стандартите, които трябва да имаме в този клуб. Всеки играч контролира собствената си съдба. Кепа тренира добре, но Уили Кабалеро също. Игра доста добре - направи някои наистина добри спасявания срещу Байерн Мюнхен. Има конкуренция там, но ще реша с течение на времето", заяви Лампард.

Според различни източници Кепа е един от редицата футболисти, с които Лампард има желание да се раздели в края на сезона. Той обаче отговори на тези спекулации:

„Прочетох доста глупости тази седмица. Както току-що споменах, всеки път, когато играч на Челси облече фланелката, те контролират съдбата си. Единственото, върху което се фокусирам, е това, което правим всеки мач, за да се опитаме да постигнем най-добрия завършек за този сезон. Трябва да кажа, че много от тези спекулации бяха грешни."
Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки