В ИТАЛИЯ: Лацио е на върха в Италия след десетгодишна пауза (ВИДЕО)

"Римските орли" спечелиха с 2:0 мача си срещу Болоня на "Олимпико"

В ИТАЛИЯ: Лацио е на върха в Италия след десетгодишна пауза (ВИДЕО)

Отборът на Лацио победи Болоня с 2:0 на “Олимпико” в първия мач от 26-ия кръг на Серия “А”. Попаденията отбелязаха Луис Алберто (18) и Хоакин Кореа (21). По този начин домакините се изкачиха на върха в Калчото за първи път от 2010 година насам. Също така, за последно бяха лидери в италианския елит на този етап от сезона през 1998/1999.

Още във 2-ата минута Кореа пропусна чудесна възможност да открие резултата. В 5-ата пък Алберто изпълни пряк свободен удар от много удобна позиция, но топката не попадна в рамките на вратата. В 11-ата удар по земя на Чиро Имобиле мина на сантиметри от гредата. В 16-ата Кореа се измъкна от противниковата защита, но с блестяща изява Лукаш Скорупски успя да го спре.

Логичното се случи в 18-ата минута, когато лациалите поведоха след точен шут на Алберто от границата на наказателното поле. Секунди по-късно Болоня отговори с опасен изстрел на Роберто Сориано, но Томаш Стракоша направи голямо спасяване. В 21-ата минута обаче римляните удвоиха своя аванс, като от третия си опит в мача Кореа съумя да се разпише. До края на полувремето Орсолини се отчете с нови два пропуска.

В началото на втората част Стракоша изби шут на Сориано в корнер. При последвалото му изпълнение стражът се справи и с удар на Орсолини. В 52-ата минута, при следващото центриране от корнер на "рособлу", Стефано Денсвил игра с топката, Стракоша я изби, но след това тя отново се удари в защитника и премина голлинията. ВАР обаче показа, че вторият досег на топката с Денсвил е бил в ръката му и така попадението не бе зачетено. В 62-ата Имобиле направи впечатляващ пробив, но прехвърлящият му удар излезе в аут. В 68-ата Такехиро Томиясу се възползва от грешка на Стефан Раду и прати топката в съперниковата мрежа, но голът не бе признат заради засада на Родриго Паласио по-рано в атаката. В 74-ата отлична възможност се откри пред аржентинския ветеран, но Стракоша излезе и изби топката с крак. Последното положение за гол в мача сътвори Никола Сансоне в добавеното време, но изстрелът му се оказа неточен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки