Прожекторите светват за юбилейно Ел Класико на "Бернабеу"

Барса и Реал са разделени само от две точки на върха в Ла Лига

Прожекторите светват за юбилейно Ел Класико на "Бернабеу"

 13 кръга преди края на шампионата в Ла Лига е време за второто Ел Класико за сезона и общо 180-о в историята. Първата среща между Барселона и Реал Мадрид през октомври м.г. разочарова с нулевото си реми и сега надеждите са за по-зрелищно изданние на големия мач, който започва довечера в 22,00 часа българско време.

Към момента Барселона е на лидерската позиция с 2 точки аванс пред “белия балет”, което означава само едно - Реал Мадрид няма право на грешка на “Сантяго Бернабеу”.

И двата отбора не се намират в перфектно състояние. През седмицата Реал Мадрид отстъпи у дома с 1:2 пред Манчестър Сити в първи 1/8-финален мач от Шампионската лига, а Барселона стигна до 1:1 като гост срещу Наполи.

Втора загуба в рамките на седмицата може да съсипе сезона за столичани, които отпаднаха от борбата и за Купата на Испания, докато един успех на Барселона ще даде допълнителна увереност на каталунците.  “Лос Кулес” са в серия от четири поредни победи в Ла Лига въпреки колебливата си игра.

Извън сметките на треньора на Реал Зинедин Зидан са Марко Асенсио, който лекува контузия, и Еден Азар. Големият проблем на Реал е отбелязването на голове, а за това основно се разчита на Карим Бензема, който има 13 попадения от началото на сезона.

Барселона пази добри спомени от гостуванията на “Бернабеу”, като е спечелил 7 от последните 10 издания на Ел Класико в Мадрид и допуснал две загуби, а веднъж двата отбора завършиха наравно. През този сезон обаче Барселона не е убедителен при гостуванията, като има вече 4 поражения далеч от “Камп Ноу”, три равенства и пет победи.

Любопитен факт около мача е, че до момента двата отбора имат по равен брой победи в Ел Класико - 72:72, а 35 пъти са завършвали наравно.

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки