Барса и Интер по петите на голаджията на Арсенал

Двата клуба имат интерес към Пиер-Емерик Обамеянг

Барса и Интер по петите на голаджията на Арсенал

Барселона и Интер се интересуват от нападателя на Арсенал – Пиер-Емерик Обамеянг, съобщава Daily Express.

Барса са готови да вземат габонеца, което ще покрие финансовите загуби на „артилеристите“, които се очертават заради предстоящото неучастие на отбора в Шампионската лига от есента. За миналата кампания лондончани отчетоха загуби в размер на 27.1 милиона паунда.

Поражението от Олимпиакос на 1/16-финалите в Лига Европа ги лиши от 8 милиона паунда, които щяха да влязат в касата на клуба при класиране на 1/8-финалите. Обамеянг, който е водач в голмайсторската листа на Висшата лига, редом с Джейми Варди от Лестър, е с изтичащ договор през следващото лято.

Клубното ръководство се стреми да си осигури подписа му под нов контракт, но финансовите претенции на стрелеца може да се окажат проблем. Каталунският гранд следи изкъсо ситуацията и е способен да изкуши тарана не само с по-добри параметри по договор, а и с редовно участие в най-престижния европейски клубен турнир.

Интер е другият претендент, който е набелязал капитана на Арсенал и е готов да се възползва, ако Барселона активира откупната клауза на Лаутаро Мартинес, която е 94 милиона паунда.

Мениджърът на отбора от северен Лондон – Микел Артета уверява, че бившият талисман на Борусия Дортмунд е изключително важен за бъдещите му планове и, че с клуба ще сторят всичко по силите си, за да го задържат.

„Той е най-важният ни играч. Няма съмнение относно влиянието му в отбора. Аз и клубът ще опитаме всичко възможно, за да го убедим да остане с нас“, споделя испанецът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки