СЛЕД ДРАМА С ПРОДЪЛЖЕНИЯ: Тийнейджъри класираха Ботев (Пд) на полуфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Димитър Тонев вкара първия си гол за "жълто-черните" след асистенция на Станислав Шопов

СЛЕД ДРАМА С ПРОДЪЛЖЕНИЯ: Тийнейджъри класираха Ботев (Пд) на полуфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев Пловдив имаше нужда от продължения на „Трейс Арена“ в Стара Загора, за да успее да отстрани втородивизионния Ботев Гълъбово на четвъртфиналите за Купата на България. „Канарчетата“ така и не успяха да стигнат до гол в редовните 90 минути, но в първото 15-минутно продължение домакините капитулираха след бърза атака на тима на Ферарио Спасов и точен удар на Димитър Тонев. Така Ботев Пловдив се класира за четвърти пореден полуфинал в турнира. Вчера място във финалната четворка си осигуриха Локомотив Пловдив и ЦСКА, а утре последният полуфиналист ще бъде решен след сблъсъка Левски – Лудогорец.

Първите 45 минути преминаха при равностойна игра, като „канарчетата“ бяха с една идея по-офанзивно настроени.



В 13-ата минута Митко Плахов се отличи с много добро извеждащо подаване за Смилков, който обаче нямаше как да бие от малък ъгъл и реши да потъси Карадайъ, Бандаловски се намеси навреме и успя да изчисти.

Далечен удар на Станислав Шопов в 30-ата принуди вратаря Иван Дерменджиев да се намесва с плонж.



В последните пет минути гостите се активизираха в атака и притесниха на два пъти отбраната и вратаря на домакините. В 40-ата минута Неделев намери Никола Илиев в пеналта, той финтира Емин Ахмед, но след удар към далечния ъгъл вратарят изби. При добавката Неделев нямаше късмет, тъй като бе блокиран от бранител.

Минута преди края на редовното време Дерменджиев опази вратата си след мощен удар от дистанция на Тонев.



Станислав Шопов подаде за Никола Илиев в 57-ата, младокът опита технично да преодолее Дерменджиев, но вратарят на домакините бе излезнал да скъси ъгъла и изби.

Ботев Гълъбово имаше добра възможност в 60-ата, когато след корнер Цветелин Радев успя от трудна позиция да нанесе удар с глава, Аргилашки обаче „закова“ топката на голлинията.



Добро центриране на Шопов към далечната греда в 65-ата намери Бандаловски, който пропусна от малка дистанция и прати над вратата.

Филип Филипов направи центриране от самата аутлиния в 68-ата, Никола Илиев засече с глава от около 10-11 метра, но топката мина на сантиметри от левия страничен стълб.



Нямаше попадение до последния съдийски сигнал и срещата влезе в продължения.

След 100 минути игра все пак резултатът бе открит. Гостите направиха бърза атака, при която Вутов с гръб към вратата продължи за Шопов, той намери в наказателното поле Димитър Тонев и 18-годишният полузащитник отбеляза първия си гол с екипа на „жълто-черните“.



Пловдивчани задържаха ценния аванс и си осигури място в следващата фаза на надпреварата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки