КЪМ ТИТЛАТА: Спорен гол не смути Ливърпул - бърз обрат и нов рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мане и Салах блестят за 2:1 над Борнемут, мърсисайдци се върнаха на победния път преди реванша с Атлетико

КЪМ ТИТЛАТА: Спорен гол не смути Ливърпул - бърз обрат и нов рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул се върна на победния път след домакински обрат до 2:1 над Борнемут в първия мач от 29-ия кръг на английската Висша лига.

След като загубиха на нула три от последните си четири срещи от всички турнири, момчетата на Юрген Клоп се разиграха и само машансът ги лиши от по-изразителна победа.

Гостите поведоха със спорен гол още в деветата минута, но Мохамед Салах в 25-ата и Садио Мане в 33-ата показаха класа, за да донесат трите точки на мърсисайдци.

С тях те вече имат 82, с 25 повече от Манчестър Сити, макар все още действащите шампиони да са изиграли с две срещи по-малко.

Те обаче надали имат илюзии за защитата на титлата, защото Ливърпул е безапелационен на „Анфийлд“ и днес записа рекордна в историята си 22-ра последователна домакинска победа за първенство.

Мърсисайдци бяха без двама титуляри – Алисон Бекер и Андрю Робъртсън, но започнаха по-добре, ала в деветата минута инкасираха попадение.

То бе първо такова за Борнемут срещу Ливърпул от 2017 г. насам и определено бе спорно, защото реализиралият го Калъм Уилсън блъсна в гръб Джо Гомес, за да отнеме преди това топката.

Арбитърът Майкъл Оливър обаче не отсъди нарушение, а след това и ВАР не коригира решението му - попадението бе зачетено.

Пет минути след него Ливърпул можеше да получи и второ, тъй като Нейтън Аке засече от упор с глава, но Адриан успя да отбие топката и тя срещна напречната греда.

После капитанът на Борнемут се контузи и бе заменен от Стийв Кук, който допусна две грешки и Ливърпул ги наказа.

В 25-ата минута Садио Мане му отне и подаде, макар не много добре към Салах, който стреля майсторски в ъгъла, за да вкара своя стотен гол за Ливърпул във Висшата лига и да изравни – 1:1.

Вторият удар на домакините дойде в 33-ата минута, когато пък Ван Дайк пресече пас на Кук и веднага изведе Мане зад гърба на защитата, а сенегалецът с безпощаден изстрел направи 2:1.

Този резултат се запази до почивката, а и до края на срещата, макар че в 74-ата минута Садио Мане можеше да го промени, след като отправи страхотен удар, но топката срещна сглобката на вратата.

Преди това пък ветеранът Джеймс Милнър спаси Ливърпул от сигурен гол, блокирайки на голлинията удар на Фрейзър, който не прехвърлил излезлия напред Адриан.

Така Ливърпул загря по най-добрия начин за реванша от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид, който е в сряда на „Анфийлд“.

Първата среща в Испания завърши с минимален успех 1:0 на „дюшекчиите“. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул: Адриан, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Милнър, Фабиньо, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Фирмино, Мане;

Борнемут: Рамсдейл, Стейси, С. Кук, Аке, Смит, Билинг, Лерма,  Л. Кук, Фрейзър, Станислас, Уилсън.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки