Тирил Екхоф спечели масовия старт от Световната купа по биатлон

Милена Тодорова завърши на 24-о място в Нове Место

Тирил Екхоф спечели масовия старт от Световната купа по биатлон

Норвежката Тирил Екхоф спечели масовия старт на 12.5 км от Световната купа по биатлон в чешкия зимен център Нове Место. Надпреварата се провежда без зрители заради епидемията от коронавируса.

Екхоф измина трасето за 34:00.8 минути и допусна само една грешка в последната си четвърта стрелба. Така тя записа седма победа за сезона и 13-а в кариерата си.

Втора се нареди Хана Йоберг (Швеция) на 25.3 секунди също с една пропусната мишена, а на трета позиция е германката Франциска Пройс на 32.4 секунди с една грешка в стрелбата.

Българката Милена Тодорова се нареди 24-а от 30 стартирали. Тя се движеше отлично до третата стрелба, до която имаше само една грешка, но при последното си посещение на стрелбището сбърка три пъти и с четири грешки остана на 2:55.0 минути след победителката.

В генералното класиране за Световната купа след 19 от общо 24 старта за сезона води Доротея Вирер (Италия) със 776 точки. Италианката остана пета в днешното състезание с три пропуснати мишени и пасив от 43.2 секунди. Тирил Екхоф се изкачи на втора позиция със 707 точки, а трета е Хана Йоберг със 705 точки.

Милена Тодорова се изкачи на 44-а позиция със 106 точки, а Даниела Кадева е 89-а с 5 точки.

Масовият старт на 15 км за мъже е по-късно днес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки