Байерн се измъчи, но победи Аугсбург (ВИДЕО)

Баварците дръпнаха с четири точки пред втория в Германия

Байерн се измъчи, но победи Аугсбург (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен победи изключително трудно Аугсбург с 2:0 в двубой от 25-ия кръг в германската Бундеслига. По този начин баварците си гарантираха пъвото място и след този кръг. Те събраха 55 точки - с 4 повече от втория Борусия Дортмунд. Аугсбург остава на 14-о място с 27 точки, но може да се свлече още надолу ако Майнц победи Дюселдорф.

 
Аугсбург първи стигна до удар - в 12-ата минута чрез Нийдерлехнер, но той беше слаб. Едва в заключителните секунди на първото полувреме Байерн стигна до голова възможност. Гнабри центрира отдясно и Томас Мюлер засече, но топката мина над гредата.
 
Резултатът бе открит в 53-ата минута, когато Боатенг намери с прекрасно прехвърлящо подаване Мюлер, който без да се бави стреля от въздуха с по-слабия си ляв крак и намери долния ляв ъгъл на вратата.
 
В 65-ата вратарят Луте извади късмет след поредната акция, завършена от Зиркзее. Четири минути по-късно Луте не трепна след изстрел и на Коутиньо, отразявайки и него. В 71-вата Байерн пропиля нов шанс да си гарантира трите точки. Този път Гнабри се озова сам срещу вратаря, но стреля в аут.
 
Чак в първата минута от добавеното време Серж Гнабри показа невероятна индивидуална техника в противниковото наказателно поле, а след това намери Горецка, който без да се бави се разписа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки