Конте: Няма как да се сравняваме с отбор, който доминира в Италия в последните осем години

"Попадението на Рамзи промени всичко, особено в психологическо отношение"

Конте: Няма как да се сравняваме с отбор, който доминира в Италия в последните осем години

Треньорът на Интер Антонио Конте не бе щастлив след загубата с 0:2 в дербито с Ювентус. Той смята, че първият гол на Аарън Рамзи  бил ключовият момент, който е наклонил везните в полза на торинци. Специалистът призна, че “нерадзурите” има още над какво да работят, за да стигнат нивото на “бианконерите”.

“Мачът бе доста равностоен до първия гол. Всъщност ние започнахме второто полувреме по-добре, но попадението на Рамзи промени всичко, особено в психологическо отношение. То даде самочувствие на съперника и понижи нашето. След това така и не успяхме да се съвземем. Разликата между нас и Ювентус, ако не броим отложения мач със Сампдория, е 6 точки. Това са двете загуби на “Сан Сиро” и тук. Опитахме да се движим в тяхното темпо, но трябва да си направим изводите от тези две загуби. Те трябва да ни помогнат да израснем и да разберем къде се намираме. Не бива да изпадаме в отчаяние, защото бе ясно, че има разлика между двата тима. Резултатите говорят красноречиво - те спечелиха и двата мача, а ние сме с нула точки. Трябва да натрупаме повече характер, ако искаме да се борим на най-високо ниво. В техния отбор има играчи, които притежават повече увереност в сравнение с тези при нас. Има какво да подобряваме в това отношение”, смята Конте.
След това наставникът обясни и защо Ювентус е с класа над останалите отбори в Италия в момента.

“Ювентус е отбор, който става по-силен година след година вече осем поредни сезона, добавяйки класни играчи с много опит и трофеи зад гърба си. В същото време нашият проект започна преди седем месеца и ние правим най-доброто, на което сме способни, но няма как да се сравняваме с отбор, който доминира в Италия в последните осем години. Ние се опитваме да си поставяме по-високи цели с всеки следващ сезон. Но трябва да изградим този проект тухла по тухла, година след година, за да стигнем нивото на опит, класа и характер, което Ювентус има. Струва ми се, че всички отбори изостават в това отношение от тях в момента”, допълни специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки