Зизу изгуби четирилистната си детелина

Той се завърна на бял кон да спаси потъващия Реал Мадрид през миналия сезон

Зизу изгуби четирилистната си детелина

Продълженията, казват, никога не са като първата част. Принципно това клише идва от киното, но Зинедин Зидан може да го потвърди.

 

Той се завърна на бял кон да спаси потъващия Реал Мадрид през миналия сезон, когато отборът остана още през март без възможност да спечели който и да е от трите големи трофеи – титлата, купата и този в Шампионската лига.

 
През този е горе-долу същото, но поне още остават реалистични шансовете Зидан да стане първенец в Примера, където нивото на върха е доста западнало. Лидерът Барселона след 27 кръга има едва 58 точки, като от сезон 2006/07 на този етап показателят не е бил толкова нисък (53 точки пак с Барса начело, ала накрая шампион стана Мадрид).
 
Има обаче някои много тревожни статистики. Сантиаго Солари го уволниха след отпадане за Купата на краля (от Барса) и от Шампионската лига след спечелване на 73% от възможните точки в Ла Лига (12 победи, 1 равенство и 4 загуби). Зидан вече е аут за купата (домакинско поражение от Реал Сосиедад), с крак и половина е и извън ШЛ (историческите статистики дават шансове от едва 7% да бъде отстранен Манчестър Сити след загубата с 1:2 на „Сантиаго Бернабеу“) и е спечелил 69% от възможните точки в първенството.
 
Изглежда, че Зидан е изгубил четирилистната си детелина при своето завръщане на Чамартин. Ротациите и фамозната алтернативна единайсеторка, които му дадоха фантастичния дубъл от сезон 2016/17, през този сезон ги няма никакви и неведнъж донесоха крушения.
 
И докато в първия си етап допусна 10-ата си загуба едва в 105-ия си мач, във втория тя дойде още в 50-ия двубой. Мадрид падна в само два от първите си 32 мача във всички турнири този сезон (при 20 победи и 10 равенства), ала го стори четири пъти в последните си седем. Поражението от Бетис на „Бенито Вийямарин“ доведе до изгубване на така трудно спечеленото в Ел Класико лидерство в таблицата пред вечния съперник.
 
Поведението на Зидан имаше своите възходи и падения този сезон, а някои негови решения не срещат особено разбиране в кабинетите на „Бернабеу“. Ето и кои са те.
Шави: Позорно е, че няма технология на голлинията

„Не заслужавахме да загубим, играхме по-добре от Реал“, смята треньорът на Барса

Бетис надви Валенсия и влезе в зона "Европа"(ВИДЕО)

Севилци стигнаха до успех с 2:1 като гости

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

Белингам: Заради такива мачове пристигнах в Реал

Той не смята, че има фаворит в утрешния мач срещу Сити

Карлето зачеркна четирима играчи за следващия сезон

Вижте и кои са те

Хамес пред завръщане в Ла Лига

Валенсия и Бетис искат колумбийската звезда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки