ШОК НА "АНФИЙЛД"! Храбър Атлетико изхвърли Ливърпул от Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Испанският тим страда много, но успя след три гола в продълженията

ШОК НА "АНФИЙЛД"! Храбър Атлетико изхвърли Ливърпул от Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Магията на "Анфийлд" този път не проработи и Ливърпул беше детрониран от Атлетико Мадрид! Реваншът от 1/8-финалите на Шампионската лига беше спечелен от "дюшекчийте" с 3:2 след продължения. Испанците имаха аванс от 1:0, изкован в първата среща на ст. "Уанда Метрополитано". Редовните 90 минути тази вечер пък приключиха при 1:0 за "червените" и мачът влезе в продължения. Те започнаха отлично - с гол на Фирнимино. След това на сцената обаче се появи Маркос Йоренте. Той се разписа на два пъти за ужас на феновете на Ливърпул, а в заключителните секунди Алваро Мората довърши домакините. 
 
Ливърпул може много да съжалява за отпадането си, след като цяло второ полувреме мачкаше съпреника си и изпусна множество положения, а накрая нож в гърба му заби и собствения вратар Адриан, който сбърка, за да се стигне до първия гол на Атлетико. 
 
Само 15 секунди след началото на мача "дюшекчийте" можеха да поведат в резултата. Жоао Феликс пусна чудесен извеждащ пас към Диего Коща, чийто удар обаче не беше точен. Отговорът на Ливърпул не закъсня. В 5-ата минута  Вайналдум стреля с глава след центриране на Александър-Арнолд, но Ян Обалк спаси. Пет след това Салах пробва да изненада вратаря на гостите с шут от границата на наказателното поле, а топката мина над вратата.
 
 
В 14-ата минута се наложи отново Облак да се намесва, този път след диагонален шут на Окслейн- Чевмбълрлейн. Три по-късно отбраната да домакините позволи на Фелипе да засече с глава центриране от ъглов удар. Футболистът на Атлетико стреля встрани от вратата. В 22-ата Робъртсън центрира от ъглов удар, а в наказателното поле Садио Мане стреля топката удари главата на Лоди, а впоследствие и ръката на Фелипе. ВАР прегледа ситуацията, но дузпа не беше отсъдена.
 
Мане имаше шанс да обстрелва вратата на испанския тим в 33-ата минута. Той получи подаване от Салах и от движение пробва да изненада Ян Облак, който обаче внимаваше и отрази. Последвва центриране на Александър-Арнолд, което Фирмино успя едва да закачи, но не и да промени траекторията на топката, а опасността беше ликвидирана от поредната отлична намеса на вратаря на Атлетико. В 42-ата шут на Окслейд-Чембърлейн мина покрай вратата. Само 60 секунди по-късно "червените" вече водеха в резултата. Разписа се Джорджино Вайналдум, който   беше оставен непокрит и с глава насочи топката във вратата след центриране отдясно. Така общият резултат от двата мача беше изравнен.
 
 
Второто полувреме започна с опасност пред вратата на гостите. Салах получи извеждащо подаване от Вандалдум и стреля, но Облак спаси. Последва пропуск и на Окслейд-Чембълрлейн в 52-ата минута. Халфът на "червените" стреля извън наказателното поле и отново вратарят на Атлетико не позволи топката да се озове в мрежата на тима му за втори път. Облак продължи с феноменалните си изяви. В 60-ата минута Ван Дайк бе оставен непокрит на далечната греда при центриране от фаул. Защитникът нанесе удар, който вратарят успя да избие.
 
В ответната атака шут на Жоао Феликс затрудни Адриан, на който му се наложи да се хвърля самоотвержено в краката на Кореа, за да не позволи на нападателя да изравни резултата. Голям късмет извадиха гостите в 66-ата минута, когато Анди Робертсън стреля с глава и топката се отби в напречната греда. В 81-ата отново той можеше да разпише, след като получи пас по земя от Александър-Арнолд, но стреля над вратата. Три по-късно Облак майсторски извади шут на Вайналдум от малък ъгъл. Секунди след това холандецът подаде с глава към Мане, който опита да вкара със задна ножица, но не уцели вратата.
 
 
Във втората минута на добавеното време топката изненадващо се озова в мрежата на Ливърпул. Йоренте вкара с глава след центриране от пряк свободен удар. Попадението обаче правилно беше отменено заради засада.
 
Шеметно се разви първи продължение. Фирмино вкара за 2:0 в 94-ата минута. Той засече с глава центриране отдясно на Трент Александър-Арнолд. Топката първо се отби в гредата, но при добавката нападателят реализира - 2:0.
 
 
Безумна грешка на Адриан позволи на Атлетико да вкара само три минути по-късно. Вратарят сбърка при изнасянето на топката. Тя стигна до Йоренте, който бе точен - 2:1. В 105-ата халфът го направи отново! Той получи топката пред наказателното поле и преодоля Адриан за 2:2.
 
Второто продължение с тотален натиск на Ливърпул, но "червените" така и не успяваха да стигнат до наистина чисто голово положение. В 120-ата минута Мората дори донесе победата на гостите с красиво попадение - 2:3. Така Ливърпул е аут от Шампионската лига, а Атлитико Мадрид продължава на 1/4-финалите. 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЛИВЪРПУЛ: 13. Адриан, 26. Анди Робъртсън, 4. Върджил ван Дайк, 12. Джо Гомес, 66. Трент Александър-Арнолд, 5. Джорджино Вайналдум, 14. Джордан Хендерсън (к), 15. Алекс Окслейд-Чембърлейн, 10. Садио Мане, 9. Роберто Фирмино, 11. Мохамед Салах 
 
АТЛЕТИКО МАДРИД: 13. Ян Облак, 12. Ренан Лоди, 18. Фелипе, 15. Стефан Савич, 23. Киърън Трипиър, 6. Коке (к), 5. Томас Партей, 8. Саул Нигес, 10. Анхел Корея, 7. Жоао Феликс, 19. Диего Коща
 
Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки