Симеоне: Барса има Меси, при нас разликата я прави Облак

"Без съмнение той е най-добрият вратар в света"

Симеоне: Барса има Меси, при нас разликата я прави Облак

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне сравни вратаря на "дюшекчиите" Ян Облак със звездата на Барселона Лионел Меси заради степента, с която влияе на резултатине на отбора. Очакванията, че Облак ще се превърне в едно от главните действащи лица в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Ливърпул на "Анфийлд" напълно се оправдаха. Той допусна само един гол в редовното време и така мачът влезе в продължения. В тях Ливърпул поведе, но след това рухна и в крайна сметка загуби с 2:3 и с обще резултат 2:4 напусна надпреварата, която спечели в миналия сезон.

"Без съмнение Облак е най-добрият вратар в света. Той е много важен за нас. В Барселона имат Меси, който прави разликата. За нас това в голяма степен е Облак. Преминаването ни в схема 5-4-1 трябваше да ни позволи на контраатакуваме."

"Влизането на Маркос Йоренте на мястото на Диего Коща беше с цел усилване на защитата, но на практика не се получи, както беше замислено", коментира Симеоне. Именно Йоренте поведе Атлетико към обрат, след като отбеляза два гола.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки