ДОБРА НОВИНА: Хъдсън-Одой пребори коронавируса!

Вижте какво заяви английският национал на Челси

ДОБРА НОВИНА: Хъдсън-Одой пребори коронавируса!

Играчът на Челси Калъм Хъдсън-Одой от Челси обяви в социалните мрежи, че вече е излекуван от заболяването коронавирус. Той беше първият играч в английското първенство с диагнозата.

"Както може би сте чули, напоследък бях подложен на лечение срещу вирусно заболяване. Бях изолиран за около седмица и вече съм здрав, така че се надявам скоро да се върна на терена и да се видим пак", сподели той във видео съобщение.

Междувременно стана ясно, че английската Висша лига е готова да надскочи правителствените насоки, да вземе мерките за борба с коронавируса в свои ръце и да отложи кръга през уикенда.

Късно снощи 20-те най-добри клуба свикаха спешна среща, след като мениджърът на "Арсенал" Микел Артета се присъедини към нарастващия списък на хора, свързани с английския футбол, които са дали положителна проба за коронавирус. След провеждането на срещата тази сутрин стана ясно, че Висшата лига също върви към отлагане.

"Арсенал" трябваше в събота да играе с "Брайтън", но логично, без да се губи време, бе обявено, че мачът е отложен.

Останалата част от мачовете за уикенда вероятно ще последват това решение, в съответствие с мерките, взети от лигите в други водещи европейски страни, включително Франция, Холандия, Португалия, Испания и Швейцария.

През уикенда по програма трябва да играят "Манчестър Сити" - Бърнли", "Астън Вила" - "Челси", "Уотфорд" - "Лестър", "Борнемут" - "Кристъл Палас", "Нюкасъл" - "Шефилд Юнайтед", "Норич" - "Саутхемптън" (в събота), "Тотнъм" - "Манчестър Юнайтед" и "Уест Хем" - "Уулвърхемптън" (в неделя) и дербито "Евертън" - "Ливърпул" (в понеделник). Очакваното отлагане на кръга ще попречи на "Ливърпул" да стигне до евентуалното най-ранно като дата, озаконяване на титла в английската Висша лига.

По-рано в четвъртък премиерът Борис Джонсън се въздържа от отменяне на спортни събития, след като председателства последното заседание на кризисния комитет на правителството. Той призна „най-лошата обществена здравна криза за едно поколение“ и начерта редица препоръки за самозащита. Но добави: „Като се има предвид забраната на големи публични събития, включително спортни мачове, съветът, който получаваме, е, че забраната ще има малък ефект върху разпространението на вируса, но съществува и въпросът с тежките последствие от отмяната на подобни събития върху обществените услуги. Скоро ще имаме какво повече да кажем по тази тема."

По-късно той добави: „В момента има малко медицински причини да забраним подобни събития и искаме да продължим да разглеждаме този проблем. Ние не казваме „Не“ на подобна мярка, но е важно да определим правилно времето за тази мярка“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки