СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕТО СИ В БЪЛГАРИЯ: Карантина очаква топ атлетите ни!

Ивет Лалова и Милена Миткова няма да могат да тренират в срок от 14 дни

СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕТО СИ В БЪЛГАРИЯ: Карантина очаква топ атлетите ни!

Ивет Лалова и Милена Миткова са на подготовка в Испания и плануват в следващите дни да се приберат в Бългaрия, което им гарантира моментална 14-дневна карантина, равносилно на липса на тренировки за този период.

 
Лалова, която вече има олимпийски квоти за на 100 м и 200 м  е на лагер в Тенерифе, а Миткова тренира в градчето край Севиля Кастеьон. Шампионката ни в скока на дължина пък преследва място за участие в Токио.
 
След като правителството ни обяви, че от сряда се преустановяват полетите от Испания към България, Миткова взе извънредно решението си да се прибере у дома. До преди това крайно решение атлетката ни се опасяваше да се завърне в София, за да не подложи на риск здравето на близките си.
 
Тя сподели, че не може да тренира в Испания, защото не е разрешено да се напускат домовете. Дори има солена глоба от 600 000 евро.
 
"Знам, че Ивет ще се прибере от Тенерифе следващите дни. И тя ще изкара карантината в България. Мирела Демирева в Нидерландия е под частична карантина. Там все още не са наложени пълни забрани, каза Миткова пред sportal.bg. - Искам да кажа на всички, че е изключително важно да се пазят и да си седят по домовете си. Ситуацията не е за подценяване. Испанците го направиха и в момента се вижда какви са резултатите от това - над 9000 заразени. Много се надявам българите да са разумни. Да се пазят и да си седят вкъщи."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки