Юнайтед ще гласува против анулирането на сезона във Висшата лига

В четвъртък ще се проведе среща, на която ще решено бъдещето на сезона

Юнайтед ще гласува против анулирането на сезона във Висшата лига

Манчестър Юнайтед е против анулирането на сезона във Висшата лига, твърди The Mirror. Мачовете в Англия са спряни до началото на април заради пандемията от коронавирус, а в четвъртък ще се проведе среща, на която ще решено бъдещето на сезона.

 
Един от сценариите, който ще се обсъжда, ще бъде за продължаване на кампанията до нейното приключване, след като пандемията COVID-19 бъде овладяна.
 
Според изданието Манчестър Юнайтед е готов да гласува против анулирането на сезона, а само да бъде отложен. Това означава, че Ливърпул почти сигурно ще спечели Висшата лига, за ужас на много фенове на Манчестър Юнайтед. Причините за решението на клуба обаче също могат да бъдат приети за егоистични.
 
В момента Юнайтед е пети във Висшата лига, само на три точки от четвъртото място, на което е Челси. Въпреки това, след като пропусна Шампионската лига миналия сезон, ако Юнайтед не участва в турнира и догодина, то сегашното им спонсорство с „Adidas“ ще намалее с 30% на сто.
 
Заместник-председателят на Уест Хем Карън Брейди обаче смята, че сезонът във Висшата лига трябва да бъде анулиран. Това беше видяно от мнозина като начин да спаси отбора от изпадане, който в момента е на 16-о място в таблицата, с равен брой точки с 18-ия Борнемут.
 
Няма да е изненада, ако мнозинството от отбори гласуват в свой интерес. Въпреки че решението на Юнайтед може да изглежда егоистично, това няма да спре хората да мислят, че по някакъв начин ще помогнат на Ливърпул да спечели първа титла в ерата на Висшата лига.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки