Цецо Соколов: В Русия всичко е спокойно, Нгапет ми каза, че е добре

"Днес за първи път видях едни младежи, които бяха с маски. Дори не се говори за коронавирус тук"

Цецо Соколов: В Русия всичко е спокойно, Нгапет ми каза, че е добре

Българският волейболен национал Цветан Соколов разкри пред Дарик, че животът в Русия продължава без паника и страх от епидемията от коронавирус. Той сподели още, че се е чул със съотборника си от Зенит (Казан) Ървин Нгапет, който бе диагностициран с COVID-19. Французинът му е споделил, че чувства добре. Самият Соколов, както и целият отбор не са имали контакт със заразения волейболист.

 
"Да, в сравнение с останалия свят нещата в Русия са много по-спокойни. Тук в Казан дори мога да кажа, че не се усеща паника и страх от епидемията. Работим спокойно, ходим си на тренировки, дори по улиците няма хора с маски. Днес за първи път видях едни младежи, които бяха с маски. Дори и не се говори за коронавирус тук".
 
„Колкото съм спокоен, толкова и не съм. Видях какво се случва в България, постоянно чета и гледам новини. Радвам се, че доста добри мерки се взимат у нас и много бързо се случва всичко. Дай Боже наистина да овладеем положението и да няма големи щети“, каза Цецо Соколов.
 
"Вчера и аз прочетох, че Ървин Нгапет е с положителна проба за коронавирус. Не, нямал съм контакт с него от последния мач от сезона, който изиграхме в Сургут. След него имахме три почивни дни, а той веднага след мача си хвана самолета и се прибра във Франция. След това не сме се виждали, но това, което знам е, че той беше поставен под карантина, защото идва от държава, която е с епидемия. Никой от отбора не е имал досег с него. Първата проба, която е дал е била отрицателна. Друго не знам и не мога да коментирам". 
 
"Това, което вие знаете го знам и аз от медиите. Той ми каза, че се прибира през нощта, почувствал се е зле и е бил приет в болница. Аз се чух с него, той ми каза, че се чувства много добре. Имал е два дни температура и това е всичко. Дори и вчера разговарях с него – каза ми:  „Чувствам се много добре, нямам никакви оплаквания и искам вече да се прибирам“, сподели още диагоналът.
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки