Трипиър: Ако тръгнеш да се надиграваш с Ливърпул, ще загубиш с 0:6

Защитникът на Атлетико Мадрид оправда защитния стил на срещу "мърсисайдци"

Трипиър: Ако тръгнеш да се надиграваш с Ливърпул, ще загубиш с 0:6

Десният бек на Атлетико Мадрид Киърън Трипиър отговори на упреците за прекалено дефанзивната тактика, която "дюшекчиите" използваха по време на реванша от осминафиналите на Шампионската лига срещу Ливърпул. Тимът на Диего Симеоне изоставаше с 0:2 и се бранеше с всички сили, но в крайна сметка грешка на Адриан пречупи мърсисайдци, които след това се сринаха и допуснаха пълен обрат.

 
Според Трипиър в щаба на Атлетико са знаели, че в даден момент Ливърпул ще изчерпа силите си заради огромния натиск, който налагаше повече от 100 минути, което е крайна сметка се и случи. След двубоя мениджърът на "червените" Юрген Клоп също разкритикува стила на испанския тим и изрази недоумение защо Атлетико не се опитва да играе истински футбол, при положение че разполага с толкова качествени изпълнители.
 
"Хората имат усещането, че сме дефанзивен отбор, но мисля, че прекалено емоционално гледат на начина, по който играхме срещу Ливърпул. Ако отидеш на "Анфийлд" и тръгнеш да се надиграваш с Ливърпул, ще загубиш с 0:6. Не знам какво очакваха хората. Виждам специалисти, които ни обвиняват, че сме се защитавали, но нима очакват от нас да отидем там и да практикуваме атакуващ футбол, имайки предвид начина, по който играе Ливърпул в момента? Когато гостуваш там, имаш нужда от план. Точно това направихме ние. Трябваше да се защитаваме, но най-важното е, че победихме. Знаехме, че те ще се уморят заради огромния натиск, който ще упражнят, и заради голямото количество енергия, което ще вложат. Знаехме, че в един момент ще забавят темпото. Бяха нужни повече от 100 минути, но в крайна сметка спечелихме с 3:2. Хората могат да оплакват колкото искат, но ние мислехме, че точно това ни беше нужно за такъв тим двубой", заяви Трипиър.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки