Лука Дончич и Дуайт Пауъл дариха 500 хил. долара за борба с коронавируса

Парите ще бъдат дадени за подпомагане отглеждането на децата на медицинските служители, ангажирани в борбата с COVID-19

Лука Дончич и Дуайт Пауъл дариха 500 хил. долара за борба с коронавируса

Баскетболистите Лука Дончич и Дуайт Пауъл от Далас Маверикс дариха 500 хиляди долара на клубната фондация, които ще бъдат дарени за подпомагане отглеждането на децата на медицинските служители, ангажирани в борбата с коронавируса, съобщи собственикът на тима от НБА Марк Кюбан.

Средствата са предназначени за здравните работници, които се борят денонощно с пандемията от COVID-19, в болница "Паркланд" и в медицинския център на Тексаския югозападен университет.

"Не можем да изкажем благодарността си към медицинските работници за усилията, които влагат за лечението на пациентите. Те поставят общото благо пред своето. Благодаря на Лука и Дуайт, че се включиха в инициативата за подпомагане на медицинските работници, които правят всичко възможно, за да запазят здравето на нашата общност", заяви Кюбан.

В НБА има десет потвърдени случая със заразени играчи с коронавирус, петима от които са известни - Руди Гобер и Донован Мичъл от Юта, Кевин Дюрант от Бруклин, Кристиан Ууд от Детройт и Бостън и Маркъс Смарт от Бостън. Засегнати от вируса са още трима неназовани баскетболисти от Бруклин, както и двама от Лос Анджелис Лейкърс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки