Вальо Михов: Собствениците на клубовете са тези, които имат думата дали първенството да продължи

"Не е изключено да има клубове, които ще започнат от нулата след тази криза"

Вальо Михов: Собствениците на клубовете са тези, които имат думата дали първенството да продължи

Членът на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Валентин Михов, който е бивш президент на централата и ЦСКА, заяви, че футболът има нужда от стратези, които да създадат планове за действие за седмица, месец, два и т.н. Михов изрази съмнение дали световната криза с пандемията от коронавирус не е предизвикана умишлено.

"Седя вкъщи, гледам филми, какво друго да правя, и си мисля дали пък това не беше направено умишлено. Дали някой не реши да види как ще се справим, някой не го ли пусна това нещо... Ако е така, съм сигурен, че Онзи горе ще го съди този, който го е пуснал вируса.

Футболът има нужда от стратегия. Да се види как ще се действа следващите дни, следващите седмици, месеци... Собствениците на клубовете са тези, които имат думата дали първенството да продължи, но всичко става чрез БФС, ПФЛ.

Не бива да се избързва, нека първо видим в големите държави как ще процедират с футболните първенства, защото проблемът е навсякъде. Въобще нека видим как ще се справи Европа като една общност.

Не е изключено да има клубове, които ще започнат от нулата след тази криза. Ще се даде шанс на момчета от школите и т.н., но да се надяваме, че до един-два месеца нещата ще тръгнат към нормализиране и пикът ще е отминал.

Пратих SMS на Кирил Домусчиев, написах му, че съм с него. Той ми прати усмихнати човечета, вярвам, че ще се оправи. Искрено му го желая, той е един от нас, футболните хора. Желая здраве на всички!

В живота ми съм срещал много човешки драми, сега е времето да се види кой е добър човек, кой е добър политик, да излезе на преден план човешкото в нас. Помните трагедията с децата, които загубихме при река Лим.

През 1977 г. стана голямото земетресение във Вранча, бях в Свищов, имаше жертви. За да вдигнем настроението на населението трябваше да играем мач в такъв труден момент. Чест прави на Локомотив (София), че отборът им дойде и, честно казано, почти не игра в тази среща. Зарадвахме хората", каза Вальо Михов в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки