Манчини: Никой не беше подготвен за този ад

Треньорът на Скуадра Адзура с коментар за пандемията в Италия

Манчини: Никой не беше подготвен за този ад

Националният селекционер на Италия Роберто Манчини изрази своите притеснения от случващото се в страната, заради пандемията от коронавируса, който вече взе близо 5500 жертви в страната.

"Притеснявам се за родителите си, въпреки че засега са добре. Сестра ми се обади да ми каже, че приятел от детството ми е починал от коронавируса. Играехме футбол заедно като деца", сподели той.

Преди няколко дни в Бергамо, който е един от най-тежко пострадалите градове от заразата, военни камиони превозваха 150 ковчега с мъртви хора. Те ще бъдат кремирани в други региони, тъй като в крематориума в града няма място, въпреки че работи 24 в денонощието. Манчини заяви, че не е могъл да гледа тази непоносима гледка. 

"Гледката на този конвой от военни коли, който излизаше от Бергамо с ковчези беше като удар в лицето. Никой не беше подготвен за този ад на земята. Когато си помислиш, че хора умират, защото няма достатъчно легла в болниците, е абсурдно, напълно недопустимо", каза още специалисът, който подкрепи и медиците, които се трудят непрестанно.

"Нашите медици вършат героична работа и аз имам пълно доверие в тях. Това е причината дори да не помислям да напусна Италия", допълни Манчини.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки