СЕНЗАЦИОННО: Математик с оптимистична прогноза за коронавируса у нас!

Вижте кога ще има благоприятни условия за футбол

СЕНЗАЦИОННО: Математик с оптимистична прогноза за коронавируса у нас!

Математикът и преподавател Петър Фотев направи гореща прогноза за развитието на коронавируса у нас. Той предвижда общо 911 заразени и 19 починали в страната ни до края на епидемията. По думите му ситуацията у нас ще се нормализира за Великден, а мерките могат да се удължат до Гергьовден.

 
Ето какво пише той на страницата си във Фейсбук:
 
Скъпи приятели, виждам светлина в тунела и бързам да ви успокоя!

Изработеният от мен специален математически модел показва, че наближава краят на кризата с разпространението на коронавируса - и във вътрешен, и в международен план. Изчислих, че не по-късно от 5 април ще е пикът на заболеваемостта в България и оттам нататък бройката на заразените у нас ще започне да намалява с бързи темпове. За да постигнем щастливото лято обаче, трябва да останем поне още месец в изолация.

Около Великден ситуацията ще се нормализира, но все още ще има напрежение и страх в обществото. Извънредните мерки могат да се удължат най-много до Гергьовден, след което обичайният живот в България постепенно ще бъде напълно възстановен.

До края на настоящия месец март прогнозирам и сериозен спад на новооткритите случаи в Италия, Испания и Германия. Постепенно и в тези страни ситуацията ще се успокои и към началото на май картината ще е коренно различна. За държавите, неглижирали мерките за борба със заразата, е рисковано да се правят изводи отсега.

Според моя модел установените заразени от коронавирус в България няма да надхвърлят 911 човека, а починалите ще са не повече от 19. Затова не са необходими военно-полеви болници, допълнителни апарати за обдишване, международна помощ и т.н.

Трябва само да удържим мерките за социална изолация още около месец и да спазваме всички предписани здравно-хигиенни норми. След това ще си караме едно слънчево и щастливо лято.

Друг е въпросът за икономическите и за социалните последици от кризата, които очаквам да са изключително тежки, но тази тема ще коментирам по-нататък. Днес исках да ви кажа само, че по отношение на здравето ни наближават едни по-добри и по-оптимистични дни, които заедно ще дочакаме съвсем скоро...
Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки