Тихомир Иванов: Тренираме, но не знаем за какво

"Опитваме се да намерим някаква мотивация, до някаква степен да си вършим работата, доколкото можем"

Тихомир Иванов: Тренираме, но не знаем за какво

Най-добрият български състезател на скок височина Тихомир Иванов сподели в Студио СПРИНТ, че се е изолирал в село Змейово край Стара Загора. Извънредното положение в България, наложено заради пандемията от коронавируса затвори спортни съоръжения, а атлетът импровизира своята подготовка.

"Всичко е затворено. Нямам достъп до зали. Тренираме в двора на къщата. Набавили сме си препятствия, направих опити на скок височина (б.а. ножичен стил), правим подскоци. Излизаме по поляните да бягаме, защото сме на село и няма много хора. Създаваме някакъв план ден за ден. Неприятно е", каза Иванов.

Обикновено атлетическият сезон започва през април, но вече няколко турнира през април и май бяха отложени, както и Олимпийските игри. Иванов коментира, че не е ясно кога ще бъдат първите състезания за тази година. "Тренираме, но не знаем за какво тренираме. Опитваме се да намерим някаква мотивация, до някаква степен да си вършим работата, доколкото можем. Ние това работим - спортисти сме", заяви още Иванов.

Той споделя, че e ограничил до минимум контактите си. Вижда се само с годеницата си, шампионката на България в скока на височина на открито Елеонора Драгиева, нейните родителите и треньора Георги Гетов. "Нашето здраве и това на нашите роднини е най-важно. Пазете се и останете вкъщи", призова многократният шампион на страната в скока на височина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки