Капитанът на Левски: Феновете показаха кой е най-подкрепяният отбор в България

"Най-малкото, което мога да кажа е благодаря", заяви Живко Миланов

Капитанът на Левски: Феновете показаха кой е най-подкрепяният отбор в България

 Капитанът на Левски Живко Миланов коментира пред "Дарик радио" ситуацията в клуба, който среща финансови затруднения и не може да разчита на постъпления от билети и артикули заради ситуацията с пандемията, която спря шампионата у нас.

„На първо място гледам да спазвам карантината и правилата, които са определени от правителството. Тренираме по веднъж на ден, но поотделно, защото не трябва да се струпват хората на едно място. Трудно е, защото близо два месеца правихме подготовка и след това дойде тази пандемия, която изненада всички. Здравето обаче е най-важно и заради това трябва да се спазват препоръките. Дано по-бързо всичко да се върне на мястото си. В момента изобщо не мисля за първенството и мачовете. Виждате какво се случва в други страни и трябва да бъдем внимателни. Иначе и на мен ми се иска още от утре да тренираме и да играем мачове, но здравето е най-важно“, каза десният защитник на „сините“ от София.

„Сега обръщаме повече внимание на семейството. Играем с децата. Вкъщи определихме една стая за футбол и спорт и там тренираме със синовете ми. Това е начинът да ги укротим в домашни условия. Така ни минава денят“, разказа за домашните си преживявания по време на пандемията Живко Миланов, чийто двама синове тренират в школата на Левски.

Бившият национал коментира и стореното от феновете на клуба в последните седмици: „Най-малкото, което мога да направя, е да им кажа благодаря. В този труден момент застанаха зад любимия отбор и показаха кой е най-подкрепяният тим в България.

Помощта е и финансова, защото хората допринасят Левски да плаща своите задължения. Не говоря за заплатите на футболистите, защото ние не ги получаваме в момента, но се плаща на учреждения и фирми, което е важно. Да, ние сме професионалисти и си имаме семейства и разходи, но знаем каква е ситуацията в клуба и се опитваме да бъдем солидарни. Нито един футболист не е правил проблеми. Ние българите го разбираме много добре, а чужденците също се опитват да влязат в положение. Аз съм бил чужденец в няколко страни, в които съм играл и когато не си получаваш възнаграждението е нормално да има напрежение. Левски е доказал през всичките години, че успява да се справи. Нека премине епидемията и вярвам, че нещата ще се наредят“, сподели капитанът на Левски.

„Поддържам контакт с изпълнителния ни директор. Точно това се разбрахме с него, че е най-важно да ни предава нещата, каквито са, а не да ни лъжат. Това и прави. Няколко пъти ни е обяснявал ситуацията каква е. В момента няма пари, а ние се опитваме да влезем в положението на клуба“, завърши Живко Миланов.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки