Малдини за вируса: Изгубих обоняние и вкус

"Това определено не е обикновен грип", заяви легендата на Милан

Малдини за вируса: Изгубих обоняние и вкус

Техническият директор на Милан Паоло Малдини, който е сред заразените с коронавирус, описа как протича болестта при него пред клубната телевизия. 
 

„Изгубих вкуса и обонянието си, надявам се скоро да ги възвърна. Иначе като цяло съм добре, като изключим кашлицата. Най-лошото според мен свърши. Но това определено не е обикновен грип."

"Познавам тялото си. Болките се усещат особено силно в областта на гърдите. Това е нов вирус. Борим се с враг, който не познаваме."
 
"Усетих първите симптоми в четвъртък, 5 март. Имах болки в ставите и мускулите. Тресеше ме, температурата ми беше 38 и половина. На следващия ден трябваше да отида в тренировъчната база, но останах вкъщи. Пропуснах и мача срещу Дженоа на 8 март. Пиех  тахипирин (б.р. аналог на парацетамол). Не приемах антивирусни лекарства, защото нямах проблеми с дишането."
 
"Вече знаех, че съм заразен с този вирус. Усетих, че това не е обикновен грип. Тогава се подложих на тест, който се оказа положителен. И разбира се, започнах да се притеснявам повече. Но трябва да кажа, че при мен болестта премина сравнително леко."
 
"Но не така беше при мой приятел, който беше хоспитализиран в Леняно - има проблеми с дишането, не спи, сънува кошмари", завърши Малдини. 
 
Според него първенството в Италия трябва да се доиграе. 

"Трябва да има финал на шампионата и ще има. Но сега  не можем да кажем кога. Във футбола е невъзможно не само да се играе, но и да се тренира без контакт. Затова  е редно всички отбори да се поставят в равни условия.  Някои, като Сампдория, са най-засегнати. Ювентусъ също", добави Малдини.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки