Димитър Велковски: В България взеха бързи мерки за COVD-19, в Белгия не беше така

"Още с идването треньора ме викна и ми каза какво иска от мен, от самото начало съм титуляр"

Димитър Велковски: В България взеха бързи мерки за COVD-19, в Белгия не беше така

За кратко време Димитър Велковски се превърна в основен футболист за Серкъл Брюж. Тимът му сътвори изключителна победна серия, която му помогна да бетонира мястото си в елита и през следващия сезон. Бившият играч на Славия говори пред колегите от "Меридиан Мач" за представянето си в Белгия и пандемията от коронавирус.

"Приятно съм изненадан от българските власти. Много бързо се взеха мерки, докато в Белгия не беше така. 15-20 дни след като дойдох в Серкъл Брюж, вече имаше заразени с короиавирус. Сега са близо 5000. В България веднага се взеха мерки, при десетина случая. Доста бързо се затвориха градове, летища. Мисля, че това с правилният начин. Ако животът си тече нормално и аз съм носител на вируса, мога за отрицателно време да заразя над 100 човека. Така като гледам обаче мерките дават резултат и в Белгия, Нидерландия и Германия случаите намаляват".

"Когато дойдох, бяхме на 9 точки зад предпоследния. Но направихме най-важното - спасихме се. Колективът и професионалната работа на целия щаб дадоха резултат. Треньорът ни Бернд Щорк не спира да ни мотивира. След като бяхме взели 3 мача подред, имаше леко отпускане. Той обаче дойде и ни каза да не се отпускаме, а да натиснем повече. Обеща след 2 седмици да ни даде почивка. Е, за съжаление, сега сме почивка по други причини".

От редовния сезон остава един кръг, а в момента на последно място е Ваасланд-Беверен, но те имат шанс да се спасят. По принцип тук форматът на първенството е наистина сложен. В първата шестица се разделят точките наполовина. Долните 10 отбора плюс първите 6 от втора дивизия играят на 4 групи по 4 отбора. Всеки срещу всеки. Първите от групите после играят кръстосано. Странно е, защото тим от втора дивизия може да стигне до Лига Европа. Например, преди да играем с Брюж, ни казваха, че те няма да се напрягат срещу нас, защото водят с много точки. Но сега имат аванс от 15 точки, които като се разделят, ще станат 8. Ние играхме силно, но те ни биха с 2:1. Истината е, че Брюж е тим от високо ниво, ниво Шампионска лига. Помните как играха срещу Реал Мадрид на "Бернабеу", а наскоро затрудниха Манчестър Юнайтед".

"Като ляв бек си играя. Още с идването треньора ме викна и ми каза какво иска от мен. От самото начало съм титуляр. В момента всички говорят за чудото Серкъл Брюж. Когато дойдох имахме 1 точка като гост изобщо. А следваха 2 поредни визити... Тогава говорих с журналисти и ме питаха как си представям да се спасим, като имаме толкова малко точки като гост. Аз обаче им казах, че виждам какви футболисти имаме, как работят треньорите и че ще се справим. Така и стана".

Университатя Крайова с Петев стигна до сензационен успех над ЧФР Клуж (ВИДЕО)

Отборът на българина стигна до успех с 2:1

Мъри и Гьозтепе с грешна стъпка в Турция (ВИДЕО)

Отборът на българина загуби две точки заради пропуски

Йоан Стоянов бе титуляр за Апоел Беер Шева при успех над Ашдод (ВИДЕО)

Българинът остана до края на мача

Антов и Петко Христов играха за отборите им, но не взеха победи (ВИДЕО)

Вижте подробности

Кремонезе и Вальо Антов все по-близо до промоция в Серия А (ВИДЕО)

Отборът на българина надви Комо с 2:1 у дома

Специя и Петко Христов с много важна победа в битката за оцеляване

Отборът на българина надви Зюдтирол с 2:1

Алекс Петков и Шльонск загубиха дербито на върха

Отборът му отстъпи срещу Ягелония с 1:3

ОБЗОР: Лийдс удари Стоук, Груев с цял мач(ВИДЕО)

Българският национал с жълт картон, отборът му крачи към ВЛ

Йоан Стоянов спечели БГ дербито в Израел (ВИДЕО)

Българинът и неговият Апоел Беер Шева надвиха Бейтар на Пламен Гълъбов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки