Мартин Луков: Няма да е проблем да направим компромис със заплатите, ако се наложи

"Имаме сили да се борим за място в евротурнирите", заяви вратарят на Локо Пд

Мартин Луков: Няма да е проблем да направим компромис със заплатите, ако се наложи

Вратарят на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков заяви в интервю по телефона, че не очаква футболният шампионат у нас да започне в началото на май.

"Никой не може да се нагърби с точна дата. Аз лично се съмнявам, че това ще се случи в началото на май. Все пак трябва да има време и за нас - футболистите. Трябва да направим мини-подготовка, защото иначе се повишава риска от травми. Едно рязко начало на сезона би предразположило към контузии", каза Луков пред Спортал.

Той коментира и варианта за прекратяване на шампионата и запазването на класирането в сегашния му вариант:

"Ние нямаме избор. Каквото се реши - това ще е. Нашият клуб ще е облагодетелстван, ако е така, с оглед на позицията, която заемаме. Вярвам, че дори и първенството да се доиграе, то ние имаме сили да се борим за това, което искаме, а именно - място в евротурнирите", сподели вратарят на Локомотив (Пловдив).

Мартин Луков каза още, че собственикът на отбора Христо Крушарски е гарантирал, че на този етап няма да бъдат намалявани заплатите на футболистите на тима, но играчите са готови на компромис, ако това се случи.

"Имаме уверението на г-н Крушарски, че засега ще се справим със ситуацията. Няма да е проблем обаче да направим компромис, ако се наложи. Някакъв временен вариант, докато се успокоят нещата. Все пак трябва да отбележим и че в нашия клуб няма скъпоплатени футболисти като в други отбори, които да вземат хиляди евро. Възнагражденията на всички при нас са почти изравнени. Ако се наложи намаляване, няма да е проблем да се разберем с г-н Крушарски", каза още Мартин Луков.

Вратарят на Локомотив (Пловдив), който е и национален състезател на България, взе отношение и по темата за баража срещу Унгария в началото на юни. "Тази световна криза ще изравни силите на отборите, защото не могат да се водят пълноценни тренировки. Смятам, че срещу този противник имаме шанс. Надявам се да покажем най-доброто то себе си", сподели любимецът на феновете на Локомотив.

На финала на разговора Мартин Луков сподели, че би играл в чужбина, но това не му е фикс идея. Той се чувства добре в Локомотив и има договор с отбора за още година и половина.

Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки