Крило на ЦСКА разкри: Казаха ми да се разкарам от България!

"Случвало се е и наши фенове да ме обиждат на расистка основа"

Крило на ЦСКА разкри: Казаха ми да се разкарам от България!

Крилото на ЦСКА Вив Соломон-Отабор е герой в пространен материал на „Гардиън“. „Обиждан и изолиран: как се вгорчи животът на Вив Соломон-Отабор в България“ е заглавието на текста.

 

В него играчът, роден в Лондон, разказва за предизвикателството да живее в София. И най-вече за проблемите след расисткия скандал на мача България – Англия през октомври. 

 
„Не гледах мача, но когато слязох от самолета, телефонът ми започна да звъни. Всички ме питаха дали това се случва и с мен. Казваха ми да се прибра вкъщи. Да се разкарам от България. Бях изненадан, защото дотогава не се беше случвало такова нещо. Това бяха някакви глупави хора, невежи, които нямат знание и образование”, каза той пред авторитетното английско издание.
 
Той напомни, че по време на мача от Купата на България срещу Арда през декември стана жертва на расизъм от страна на домакинските фенове. Дикторът на стадиона призова това да се спре, тъй като срещата ще бъде прекратена, а тимът на Арда беше глобен с 36 хиляди лева. 
 
„Алармирах, когато чух тези звуци от феновете на Арда и беше труден момент. Получавах агресивни обиди, а един фен изрече думи, които аз не мога да повторя. Най-лошото е, че съм сам тук. Не съм живял в друга страна преди и не се усещам много комфортно. Просто се затварям в себе си и оставам вкъщи – това правя”, допълни играчът на ЦСКА.
 
„Не съм имал проблеми на улицата в София или нещо подобно. Мисля, че това идва от главите на хората. В клуба ми всички са фантастични. ЦСКА е страхотен отбор с голяма история и всеки се гордее с него. Уважаван е. Всички са мили и приветливи, но има и глупави хора, които съсипват тези неща, което не е хубаво за човек, идващ от Англия. Случвало ми се е и наши фенове да ме обиждат на расистка основа в социалните мрежи. Там е по-лесно, тъй като просто ги блокирам”, каза още крилото на ЦСКА.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки