НХЛ удължи карантината до 4 април

Според ръководството на лигата, тя може да продължи през летните месеци

НХЛ удължи карантината до 4 април

 ХЛ продължи карантината за играчите до 4 април, а решението е взето предвид продължаващата пандемия от коронавирус. При това в лигата смятат, че все още има време да се доиграе регулярния шампионат и да се изиграят и плейофите. Шампионатът беше спрян на 12 март.

"Летните месеци ни предлагат големи възможности, както и предполагахме първоначално. Ще успеем да завършим сезона и ще успеем да се подготвим за следващия", коментираха от Лигата.

Във вторник МОК обяви пренасрочването на Олимпийските игри за 2021 година, а това открива нови възможности за телевизионни излъчвания през юли и август. "Надеждата остава, всичко зависи от ситуацията. Очакваме да стартираме през пролетта, но може и в началото на лятото. Такава перспектива ни устройва, може и през август да продължим, ако се налага", добавят от НХЛ.

Почти всички спортни състезания са отменени с изключение на първенството на Беларус по футбол заради пандемията от коронавирус. По последни данни в света са заразени почти 600 000 души, а от тях загубилите живота си са 27 365.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки