Спортният министър на Италия: Футболът няма да започне отново на 3 май

"Ще назнача извънреден план от 400 милиона евро за спорта, за любителските асоциации, които ще са двигателите на прераждането"

Спортният министър на Италия: Футболът няма да започне отново на 3 май

Спортният министър на Италия Винченцо Спадафора обяви спирането на шампионата и разясни кога може отново той да бъде възобновен.

„Футболът няма да започне отново на 3 май. Отборите от Серия А вече направиха грешка, когато беше времето да спрат. Те трябва да разберат, че нищо няма да бъде същото, както преди. Децата ни свикнаха да се прегръщат, да си подават бутилката с вода, но всичко това ще ни липсва дълго време. Рестартирането на Серия А на 3 май е нереалистична цел. Ще предложа да се разшири блокадата на спортните състезания от всички нива и степени през април. И ще разширя мярката до тренировъчните сесии, в които не се намесихме, защото имаше възможност Олимпийските игри да се проведат“, каза той пред Република.

„Спортът не е само футбола, а футболът не е само Серия А. Ще назнача извънреден план от 400 милиона евро за спорта, за любителските асоциации, които ще са двигателите на прераждането. Клубовете от Серия А живеят в балон, като се започне от милионите, които плащат за заплати на футболистите. Те трябва да разберат, че нищо след тази криза няма да бъде същото, както преди“, заяви Спадафора.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки