В ГЕРМАНИЯ: Футболистите на Байер, Лайпциг и Хофе намалиха заплатите си

"Искаме да подпомогнем клуба в усилието да се справи с трудната финансова ситуация“, коментира капитанът на „аспирините“

В ГЕРМАНИЯ: Футболистите на Байер, Лайпциг и Хофе намалиха заплатите си

Футболистите, треньорското и спортно-техническото ръководство на Байер (Леверкузен) се съгласиха да намалят заплатите си с неназован процент, след като сезонът в Бундеслигата беше прекъснат в средата на март заради пандемията от коронавирус.

Малко по-късно за същото информираха и от Хофенхайм.

Кампанията в германския клубен футбол беше спряна заради бързото разпространение на силнозаразната инфекция, а очакванията са да бъде подновена най-рано през май. По последни нареждания пък отборите няма да могат да тренират съвместно до 5 април.

Играчите от няколко клуба от елита вече предприеха подобна мярка, като сред тях са РБ Лайпциг, Борусия Мьонхенгладбах и Шалке 04.

"Искаме да подпомогнем клуба в усилието да се справи с трудната финансова ситуация в следствие на пандемията от коронавирус и затова се отказваме от част от заплатите си", коментира капитанът на Байер (Леверкузен) Ларс Бендер.

Футболистите на РБ Лайпциг също се присъединиха към тимовете, решили да подпомогнат ръководствата на клубовете си.

Играчите са се съгласили да намалят заплатите си заради пандемията от коронавирус, а новината бе съобщена в социалните мрежи.

"Искаме да покажем нашата роля като екип", заяви капитанът на тима Вили Орбан, а спортният директор Маркус Крьоше сподели: 

"Това показва, че сме обединени в този труден период."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки