Президентът на Бреша: За мен да се върнем на терена би било истинска лудост

"УЕФА не може да ни притисне за нищо, те са безотговорни и арогантни"

Президентът на Бреша: За мен да се върнем на терена би било истинска лудост

Масимо Челино, президент на елитния италианскки футболен клуб Бреша, се обяви против доиграването на сезона в калчото.

Според него този план не може да бъде реализиран заради пандемията от коронавирус. Италия е най-засегнатата страна с над 110 хиляди заразени от началото на кризата и повече от 13 хиляди починали.

"Този сезон вече няма никакъв смисъл. Спряхме и никой отбор няма да се върне както преди, вратите на стадионите ще са затворени, няма да има зрители, а съществува и риск за здравето на спортистите. За мен да се върнем на терена би било истинска лудост".

"Ако ни принудят, съм готов да извадя отбора и да загубим всички мачове до края служебно с 0:3, без да излизаме изобщо на терена. И ще направим това от уважение към гражданите на Бреша и техните близки, които вече не са между нас“, заяви президентът на клуба пред Gazzetta dello sport.

„УЕФА не може да ни притисне за нищо. Те са безотговорни и арогантни. Мислят само за своите икономически интереси и купите. УЕФА обаче не може да вземе решение за Серия А. Италия решава. Ако първенството се поднови, то трябва да приключи до 30 юни. Ще ни карат да играем на всеки два дни ли? Или УЕФА има силата да направи продължителността на един ден 72 часа?", каза още Масимо Челино.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки