Акрапович: Излишно е да се правят планове, които не зависят от нас

"Футболистите и треньорите сме преди всичко хора, като всички останали, а не гладиатори"

Акрапович: Излишно е да се правят планове, които не зависят от нас

"Футболистите и треньорите сме преди всичко хора, като всички останали, а не гладиатори, които могат да излязат на арената и да забавляват телевизионната аудитория дори в условията на такава опасна пандемия", обяви треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович пред "Меридиан Мач" по повод предложението за доиграване на сезона, което направиха в Англия. Там се коментира събирането на всички клубове в два района под обща карантина, отделени от семействата си. Целта е да не се изгубят повече от 1 млрд. евро от телевизонни права и спонсорски договори.

Акрапович е в Германия заедно с дъщеря си и по-малкия си син и се е самоизолирал край Аугсбург. Във вторник изтече задължителната двуседмична карантина след прибирането му от Германия. Босненският спецаилист раказа и за ежедневието си в условията на изолация.

"В Бавария мерките са същите като тези в България. Може да излизаме до магазини и аптеки, но с условието, че ще се спазва необходимата дистанция. Социалните контакти трябва да се ограничат до минимум. Хубаво е, че до къщата, в която живеем, има гора и мога да поддържам форма. Надявам се с нужната дисциплина да помогнем за по-бързото справяне с епидемията и да се върнем към нещата, които сме свикнали да правим. Футболът няма как да не ни липсва, но в момента има много по-важни неща - здравето и иконимическата ситуация в глобален мащаб", категоричен е Аакрапович.

"По отношение на темата с подновяването на първенството, аз ще кажа само, че в момента се говори излишно. Правят се планове, които не зависят от нас. Ще се случи това, което е най-добро за преборване на пандемията. Аз вярвам в своя отбор и способностите му да постигне своите цели. Ние сме на това място в класирането, което заслужаваме и сме способни да се преборим дори за втората позиция. Хипотези обаче няма смисъл да се коментират. Аз разбирам от футбол и мога да кажа, че след подновяване на тренировките ще са нужни минимум 14-15 дни, за да може играчите да се подготвят така, че да избегнем бум от мускулни контузии. Най-общо казано - няма как от настоящия ритъм с леки натоварвания, преходи, кросове и домашен фитнес да изискваме веднага да се правят спринтове. Мисля, че всеки, който спортува, е наясно с рисковете дори за аматьорите, а какво остава за професионални състезатели, от които искаме да правят продукт на наистина високо ниво".

"Каквото за всички, това е и за нас. Инструкциите ще дойдат от ФИФА и УЕФА и тогава много от нещата, които четох последните десетина дни, ще увиснат във въздуха. Нищо чудно накрая да се стигне до това, което нашият собственик предложи и първенството да бъде спряно. Ако извънредните мерки продължат до средата на май, а УЕФА не отложи сериозно във времето старта на евротурнирите, не виждам как ще може да се вместим", каза още треньорът на Локо (Пд).

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

ОФИЦИАЛНО: Локо Пд представи бивш играч на ЦСКА

Баи е четвъртият нов на "Лаута" тази зима

Локо (Пловдив) надделя над дубъла си в учебна игра

"Смърфовете" изпробваха играчи на проби в този тест

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки