В АНГЛИЯ: Асоциацията на футболистите против намалението на заплати

Вижте каква причина изтъкнаха от ПФА

В АНГЛИЯ: Асоциацията на футболистите против намалението на заплати

Асоциацията на професионалните футболисти (ПФА) в английската Висша лига се обяви против призива за намаление на заплатите с 30% заради пандемията с COVID-19.

Организацията смята, че редуцирането на месечните финансови възнаграждения ще ограничи приходите за Националната здравна служба (НХС).

Представители на футболистите на 20-те клуба от Премиършип и ръководни лица от ПФА се срещнаха с Висшата лига, за да обсъдят проблема. Клубовете се съгласиха в петък да се консултират с играчите относно евентуалното намаляване на заплатите с 30%.

Разговорите в събота не бяха определени като преговори и не се очакваше да бъде взето някакво решение, но ПФА излезе с изявление, в което поставя под въпрос логиката на позицията на Висшата лига.

„Играчите са наясно, че комбинираните данъци от техните заплати са значителен принос за финансирането на важни публични служби, които са в особено критично състояние в този момент. Намаляването на финансовите възнаграждения с 30% ще коства много на Националната здравна служба и други финансирани от правителството услуги.“

Асоциацията на професионалните играчи добави, че предложеното 30%-во намаление в рамките на 12-месечен период ще се равнява на над 500 млн. паунда в редуцирани заплати и загуби от данъци за над 200 млн. за правителството.

„Какъв ефект ще има тази загуба за правителството върху НХС? Беше ли това обсъдено от Висшата лига и дали здравният министър Мат Ханкок го предвиди, когато поиска от играчите да намалят заплатите си?“, запитаха от ПФА в изявлението.

Асоциацията, която е финансирана главно от телевизионни права, добави, че играчите обсъждат как могат да допринесат в глобалната криза.

„Всички играчи от Висшата лига искат и ще изиграят своята роля, допринасяйки значително във финансово отношение в тези безпрецедентни времена. Всички играчи от Висшата лига напълно оценяват своята роля и отговорности в обществото по време на настоящата криза. Те са загрижени за всички тези, които са уязвими и пострадали от пандемията.“ /БГНЕС

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки