Бивш президент на ФК Перун: Имах план за извеждане на община Кресна от сегашната ситуация

„Кой каквото посее - това ще пожъне, е казал народът“, посочи Милчо Караджов

Бивш президент на ФК Перун: Имах план за извеждане на община Кресна от сегашната ситуация

Милчо Караджов е роден на 23.08 1957 година в град Кресна. Основно образование завършва в местното училище, след което учи в икономическия техникум в град Кюстендил.

16 години заема длъжността финансов ревизор. От 1992 година е в частния бизнес.

По време на Виденовата зима, като ръководител на фирмата, занимаваща се с производство на хляб и хлебни изделия, създава организация на трисменен работен режим, с което прави Кресна единствената община, в която липсата на насъщния не се чувства.

Като председател на местното туристическо дружество ръководи на ниво стопанската му дейност - разработва лагера на Синаница в Пирин, където формира печалба.

Три години е директор на ВиК дружеството в Кресна, което заварва с 215 хиляди лева загуба, която за три години е покрита.

Съдружник е в Енергоремонт Кресна. Закупува бившето предприятие БКС, на чиято територия развива бизнес с дървен материал - производство на палети и детайли от дърво.

Бил е общински съветник и председател на икономическата комисия в местния парламент. Отказва се от активна политическа и общинска дейност по известни причини. Милчо Караджов е най-успешният президент на ФК Перун Кресна.

По време на неговото ръководство на клуба през 1996 година мъжкият отбор от областната група стана член на В група и при 24 тима се класира на девето място, което е най-голямото постижение в историята на ФК Перун.

В този период израстват известните футболисти - вратарят Иван Караджов и полевите играчи Венцислав Бенгюзов, Янко Сандански.

Футболист №1 за 2019 година Кирил Десподов гонеше топките на футболистите на Перун, което е в основата на любовта му към футбола и достигането му до ЦСКА, а и до националния отбор на страната.

Продължава да се интересува от развитието на спорта в страната. Милчо Караджов се съгласи да даде интервю относно развитието на спорта в общината преди и сега.


- Г-н Караджов, футболът в Кресна ту върви нагоре, ту пада стремглаво – така на няколко пъти. Коя е причината за това? В каква ситуация беше, когато вие бяхте негов ръководител?

- По време на моето управление залагах предимно на развитието на ДЮШ на клуба не само във футбола, но и в другите видове спорт. Не жалех средства и труд, правех всичко възможно за спорта в община Кресна да се говори с добро. Записах името си в спорта на Кресна с влизането на мъжкия отбор във В група. Наши детски и юношески отбори побеждаваха връстниците си от именити  клубове като ЦСКА, Левски и Славия в областта на баскетбола. Футболните отбори заемаха престижни места в областта и Югозапада. Тук искам да спомена заслугите на преподавателя в местната гимназия г-н Златков - много съвестен и отговорен човек, без финансови претенции.

- По време на кампанията за кметски избори на община Кресна вие нееднократно заявявахте, че мислите за развитието на икономиката и спорта. Как смятахте това да бъде реализирано?
- Беше ми обещано от най-високото място в държавата, че ще ни бъде отпусната стабилна финансова помощ за развитието на икономиката в общината. Намерих и стабилен спонсор за спорта, който обещаваше финансиране със 100 хиляди лева и екипировка за футбола в града. Естествено, при недостиг щях да финансирам със собствени средства. Имах уговорка с други клубове да изпращат при нас техни по-млади и резервни футболисти за обиграване и по този начин да помагат и на нас. Естествено, не беше изключен и вариантът да привличаме футболисти отвън, за да може мъжкият отбор на Перун да бъде равностоен на останалите в групата. Повече от сигурен бях, че отборът щеше да остане в групата и никога нямаше да бъде в тази незавидна ситуация, в каквато се намира в момента.

- Какво загуби, според вас, обществеността в Кресна, след като предпочетоха другия кандидат?
- Развитието на общината загуби много в различните отрасли. Община Кресна е богата на природни дадености - минерални води, гори, с наличните водни ресурси да се развива производството на електроенергия. Около 500 хиляди лева, благодарение на природните богатства, се изнасят извън общината. Можеше спокойно поне 10% да останат за развитието на спорта и туризма.

- Има ли нещо, за което съжалявате? Коя е причината да не сте начело на община Кресна?
- Доволен съм, че не ме избраха. Нека сега да си сърбат това, което надробиха. Благодарен съм, че ме оставиха да мисля за собствения си бизнес. Никога и под никакъв предлог няма да се обърна с лице към тази община, чиито жители сами предрешиха съдбата си. Съжалявам, че в досегашния ми живот изразходвах много труд, мъжество, достойнство и уважение.

- Кое ви накара да се откажете от президентския пост във ФК Перун?
- На отчетно-изборно събрание усетих, че някои хора се опитаха да ме провокират вместо да ми благодарят за изразходваните усилия и лични средства. Питам кога мъжкият отбор на ФК Перун е достигал до финал за купа АФЛ? В Пловдив съдиите предрешиха съдбата ни, иначе щяхме да се гордеем с тази купа, която най-много заслужавахме.

- Гордеете ли се със сина си Иван Караджов - име в българския футбол, минал през европейския гранд ЦСКА, всички възрастови групи до А националния отбор на България и отбори от чужбина?
- Горд съм и с трите си деца - две дъщери - едната юрист, другата икономист, и със сина си, завършил бизнес администрация. В момента Иван е в школа за получаване на лиценз за треньорска дейност.

- Какво ще пожелаете на жителите на община Кресна?
- Да са живи и здрави. Уверен съм, че ще дойде време за размисъл и да преценят какво са загубили.
Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

Втора лига: Добруджа прегази Марица и се доближи до баража

Вижте всички резултати от кръга

Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки