Капитаните във ВЛ въстават срещу големите орязвания на заплати

Те са направили общ чат помежду си в популярно приложение

Капитаните във ВЛ въстават срещу големите орязвания на заплати

 Капитаните на отборите във Висшата лига са си направили общ чат в приложението WhatsApp, в което да дискутират мерки срещу рязкото орязване на възнгражденията им поради епидемията от коронавирус.

Английското издание споменава, че всички капитани на отборите от елитната дивизия на Англия са се включили в тази група и са готови да се противопоставят на драстични мерки.

Подчертава се, че самите играчи са готови да се откажат от значителна част от възнагражденията, ако получат яснота дали средствата ще отиват за благотоврителност, а не директно обратно в джобовете на собствениците на клубовете.

Сред големите проблеми е начинът, по който редица клубове се опитват насилствено да накарат играчите си да се съгласят на новите условия. Според информациите един собственик е пожелал всички играчи да намалят възнагражденията си с 10% до края на договорите им, докато друг е поискал редуциране с 50% по време на кризата.

Яростта на капитаните идва от факта, че футболистите са представени за лошите, въпреки че самите те имат намерение да създадат собствена фондация за борбата с коронавируса. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки