Звездите на efbet Лига си тръгват през лятото

Лудогорец има най-много футболисти с изтичащи договори

Звездите на efbet Лига си тръгват през лятото

 efbet Лига вероятно ще остане без някои от най-големите си звезди. Цели 13 чужденци в грандовете Лудогорец, Левски и ЦСКА са с изтичащи договори в края на юни и по-голяма част от тях повече няма да играят в България. Още петима българи от водещите ни клубове стават свободни агенти, но те най-вероятно ще продължат кариерата си в родното първенство.

Кризата заради пандемията от коронавирус удари тежко българските клубове. Повечето от тях вече намалиха заплатите по време на принудителната пауза в шампионата, а от следващия сезон се очаква свички клубове да орежат сериозно бюджетите си. Огромна част от отборите замразиха преговорите с играчите, на които смятаха да предложат нови контракти. Дори и да има подобни оферти в близките седмици, те ще бъдат със сериозно занижени финансови параметри.

Лидер при играчите с изтичащи договори е Лудогорец. В Разград в момента има осем футболисти, които ще станат свободни агенти през лятото. Сред тях са звездите Клаудиу Кешерю, Марселиньо, Абел Анисе и Вандерсон. "Орлите" ще опитат да задържат румънския си голмайстор, докато бъдещето на вече застаряващите бразилци и мадагаскареца е неясно. С изтичащи договори са и двамата вратари Ренан дос Сантос и Владислав Стоянов. Бразилецът със сигурност напуска клуба, а българинът вероятно ще получи предложение да остане, но с договор с по-ниска заплата. Сигурен напускащ като свободен агент е и Станислав Манолев, а и 35-годишният капитан Светослав Дяков най-вероятно също няма да получи оферта да остане в клуба като футболист.

В Левски също се готвят за раздяла с част от звездите си. Халфът Хали Тиам е обявил, че напуска "Герена", но въпреки това се съгласи да намали заплатата си по време на кризата. Нападателят Дени Алар се завръща в Рапид (Виена) след края на сезона. Австриецът игра под наем в Подуяне, но "сините" няма да се възползват от опцията да откупят правата му. С клуба през лятото приключва и Филипе Нашименто, а ситуацията с вратаря Милан Миятович засега е неясна. В неговия договор има опция за удължаване с още една година, но разговорите са оставени за след края на сезона. От българските играчи Мартин Райнов обмисля предложение за нов договор.

На "Армията" се очертава раздяла с изигралия над 100 мача за клуба Рубен Пинто, който засега не се е разбрал с ръководството за нов договор. С изтичащи контракти са още вратарят Густаво Бусато и защитникът Раул Албентоса, но те ще получат оферти да останат в отбора. Неясно е и бъдещето на нидерландеца Върнан Анита, който пристигна в края на февруари, но договорът му е само до края на сезона и той може да си тръгне след едва няколко мача при "червените". В контракта му има опция за удължаване, но заплатата му е доста висока, а и интерес към него има от китайски клубове.

Засега не е ясно какво ще реши УЕФА за играчите с изтичащи договори на 30 юни.Възможно е те да бъдат задължени да останат в отборите си докато съответните първенства не бъдат доиграни.

Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки