ИЗЧИСЛЕНО: Юнайтед и Сити най-потърпевши, ако сезонът в Англия бъде прекратен

Ливърпул със сигурност иска най-силно първенството да бъде подновено

ИЗЧИСЛЕНО: Юнайтед и Сити най-потърпевши, ако сезонът в Англия бъде прекратен

Не лидерът в класирането на Висшата лига - "Ливърпул", а двата футболни тима от Манчестър - "Юнайтед" и "Сити", ще загубят най-много, ако първенството в Англия бъде прекратено.

Това сочи анализ на "Дейли мейл".

Изданието е изчислило, че "червените дяволи" ще претърпят най-големи финансови загуби - около 116,4 млн. паунда.

На второ място е градският съперник "Манчестър Сити" със загуби в размер на 109,3 млн. паунда.

Чак след това се нарежда "Ливърпул". Мърсисайдци със сигурност искат първенството да бъде подновено, не само защото са близо до първа титла от 30 години насам, а и за да не загубят 102,6 млн. паунда.

В класацията следват "Челси" (91 млн. паунда), "Тотнъм" (83 млн. паунда), "Арсенал" (74,8 млн. паунда), "Лестър" (55,6 млн. паунда) и "Бърнли" (50 млн. паунда).

Най-малко ощетени ще са "Астън Вила" (24,2 млн. паунда), "Борнемут" (22,1 млн. паунда) и "Норич" (19,5 млн. паунда).

Общият сбор на загубите възлиза на 1,06 млрн. паунда.


От какво ще загубят клубовете?


Най-вече от телевизионни права. За първи път те не се разпределят по равно, а в зависимост от мястото в класирането. Така че тук най-големият губещ е "Ливърпул" - 55,2 млн. паунда. След това се нарежда "Манчестър Сити" - 53,6 млн. паунда.

От неизпълнени спонсорски договори "Манчестър Юнайтед" ще загуби 50,8 млн. паунда - най-много от всички отбори.

Същото е положението и в графата за продажба на билети и стоки на стадиона в дните на мачовете. От "Дейли Мейл" изчисляват, че феновете на "Олд Трафорд" са най-щедри и прекратяването би коствало на тима 17,6 млн. паунда. "Сити" е на второ място по този критерии с 13,9 млн. паунда.

Част от клубовете обявиха, че ще пуснат в отпуск своите служители (без футболисти и треньори), като по този начин ще могат да се възползват от помощната схема на правителството на Великобритания и да платят само 20% от заплатите им.

Първоначално от "Ливърпул" заявиха, че ще постъпят по този начин, но, след като решението беше посрещнато с голямо обществено недоволство, мърсисайдци се отказаха от тази крачка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки