Заради коронавируса: В Италия губят 2 или 4 заплати

Футболисти и треньори се обявиха против решението, революционна идея за довършване на Серия А

Заради коронавируса: В Италия губят 2 или 4 заплати

Заплатите на футболистите и треньорите да бъдат намалени с една трета от брутното годишно възнаграждение заради кризата с коронавируса.

Това решиха единодушно клубовете в италианската Серия “А”, ако сезонът не бъде довършен. 

При този вариант играчите ще загубят 4 заплати, докато при завършване на кампанията те ще са две.

Профсъюзът на футболистите обяви решението за позор и безумие, а Асоциацията на треньорите също се обяви против намерението на клубовете да намалят заплатите. 

"Предвид обстоятелствата, трябва да има дискусия, но не ни харесва тонът на клубове", каза шефът на треньорската асоциация, докато медиите вече пишат различни сценарии за приключването на сезона в Серия А.

Приоритет е да се избегнат загубите, които ще надхвърлят 700 милиона евро. В заключителните мачове трябва да се определи шампиона, квотите за евротурнирите и изпадащите отбори.

Вече се споменаха датите 20 май и 28 май, но е възможно мачовете да стартират и в началото на юни.

La Repubblica пък излезе с информация за това, че цялото първенство може да се доиграе в Рим и околностите на столицата. Тази част на Италия беше засегната по-слабо от заразата, което е предпоставка условията там по-рано да позволят провеждането на спортни състезания.

Идеята е всички 20 отбора да бъдат събрани на лагер в областта на Рим, като по този начин пътуванията ще бъдат ограничени до минимум. Футболистите редовно ще бъдат тествани за COVID-19, а освен това ще имат достатъчно време да влязат във форма след принудителната пауза.

Ако този вариант се превърне в реалност, по-голямата част от оставащите мачове ще се изиграят на "Олимпико" в Рим, но планът предвижда някои от двубоите да се състоят на 30-хилядния "Стадио Фламинио" в столицата и на стадиона на Фрозиноне който е близо до Вечни град.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки