Цецо Йончев: ЦСКА няма амбиция да е шампион

"За самия спорт не е фатално, ако сезоните започнат малко по-късно"

Цецо Йончев: ЦСКА няма амбиция да е шампион

Легендата на ЦСКА Цветан Йончев даде специално интервю за Дарик и dsport, в което говори за амбициите на "червените" за титлата в efbet Лига, ситуацията с коронавируса в Щатите, както и знаменития мач на "армейците" срещу Байерн Мюнхен на 7 април 1982 година.

Йончев сподели, че ако той и колегите му бяха успeли да отстранят баварците на 1/2-финалите на турнира за КЕШ на финала съперникът Астън Вила е бил напълно преодолим. Той също така призна, че често се връща към онзи мач с германците и се пита защо столичани не съумяха да устискат преднината си от 3:0, която изковаха само за 17 минути.

"До колкото си спомням на 7 април 1982 година играхме първия мач с Байерн Мюнхен. Той ще остане в историята с обратите, които се получиха и големите надежди, които остави този двубой. По отношение на футболната ми кариера има носталгия. Това са неща, които остават в историята, в съзнанието на хората. За съжаление не могат да се върнат. Яд ме е, че не успяхме да победим Байерн. Много пъти се връщам към този мач и се питам защо не се получи. Никога не сме били по-близо до финал, както тогава. Ако бяхме стигнали до финала - съперникът бе преодолим. Това бе тимът на Астън Вила. Ние обаче нямахме достатъчно опит в такива мачове и не намерихме най-добрия начин да убием темпото и да запазим преднината от 3:0, която имахме след само 17 минути игра".

Офанзивният футболист обясни и ситуацията с коронавируса в САЩ, като разкри, че българите в Чикаго, където той живее, не е толкова страшна, тъй като те са предимно в предградията и там няма голямо струпване на хора.

"Животът, при мен, в САЩ е нормален. Няма големи сътресения. Няма как човек да ходи нагоре - надолу. Трябва да си седи в къщи. Хората се пазят. В Америка тези неща са локализирани по райони, не са навсякъде. При нас не е толкова тежко положението. Хората живеят нормално, но са взели предпазни мерки. Администрацията на Тръмп реагира много късно. Сега ще трябва да се адаптираме. Чикаго е космополитен град, в който живеят много хора на много малко място. Българите живеят в предградията, където няма такова струпване на хора и няма голяма опасност от заразяване".

Йончев също така бе категоричен, че не е проблем, че ЦСКА не е ставал шампион през последните 12 години. Според него проблемът е, че "червените" нямат никаква амбиция да го направят и са се примирили с мисълта, че Лудогорец е непобедим.

"Излизането от ритъм за толкова дълго време ще се отрази негативно на спортистите. За самия спорт не е фатално, ако сезоните започнат малко по-късно. Пандемията ще нормализира нещата във футбола и вече няма да се дават толкова много пари за трансфери, заплати. Клубовете и спортистите ще се възстановят, но тези, които печелят от спорта ще загубят. Следя българския футбол, но не се задълбочавам много. Гледам какво става във водещите отбори и си представям какво става при по-малките. Не са добре нещата. Проблемите са финансови и организационни. Не виждам как ще се върви напред. Проблемът на ЦСКА не е, че 12 години не е ставал шампион, а че няма амбиции да го направи. Има едно примиренчество, че няма кой да бие Лудогорец. Разградчани обаче не вървят нагоре, а надолу. Причината е, че нямат конкуренция", завърши легендата.

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки