Кешеру обяви: Разбрах се с Лудогорец, оставам в Разград!

"Чувствам се добре в България, харесва ми да съм част от този голям отбор"

Кешеру обяви: Разбрах се с Лудогорец, оставам в Разград!

Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру даде интервю за в. Меридиан мач. Ето какво сподели нападателят по актуални теми свързани с футбола.

- Клаудиу, как ти се отразява карантината заради пандемията от коронавирус?
- Много е трудно. За активните хора като нас направо е невъзможно да си направим програма, тъй като не знаем кога ще свърши тази необичайна обстановка.

- Минавало ли ти е някога през ума, че целият спорт в света ще спре?
- Не, дори не съм си го помислял. Аз играя футбол професионално от 2002 година. Направих си сметка, че оттогава никога не съм имал толкова голяма ваканция. Може би през сезон 2006/07 съм почивал 5 седмици. Това обаче е нищо в сравнение със сегашната криза. Освен това винаги съм имал възможност да се видя с приятел, да поговорим. Сега си стоя вкъщи. Ужасно е. Дано това свърши.

- Успяваш ли да тренираш пълноценно в тази ситуация?
- Правя много големи усилия. Тренирам редовно и спазвам всички мерки за ограничения на държавата и програмата на клуба. Не мога да си позволя да се отпусна или да кача някой и друг килограм. Направя ли го, ще загубя 90% от потенциала ми и после ще ми е много трудно. Затова редувам различни упражнения - за сила, аеробни. Правя дори повече неща и се занимавам по-усилено, отколкото ако ситуацията е нормална. Не си поставям граници. Искам като подновим тренировки, да бъде в отлична форма в рамките на 3-4 дни.

- Има ли предимство този живот?

- Единственото е, че имам повече време за семейството и за децата ми. Имам две малки деца - на 3 години и на 6 месеца, с които си играя. Въпреки това футболът ми липсва, тъй като това е моят живот. Преди, когато имахме почивен ден, отново съм си мислил какво мога да подобря в играта, какво мога да направя, за да вдигна нивото си. Сега понякога се ограничавам да играя твърде много с децата, за да не се изморявам и да съм свеж за индивидуалните тренировки.

- Правите ли си планове кога могат да започнат тренировките?
- Това не зависи от нас. От нас се иска да се поддържаме в добро състояние. Дано в края на май да се облекчат ограниченията. Аз работя така, че бързо да вляза в ритъм. Ние вече почиваме близо 5 седмици, а ни чакат още приблизително 5 седмици. По средата на пътя сме.

- Би ли споделил каква е ситуацията в Румъния?
- В Румъния е по-тежко, отколкото е тук. Хората могат да излизат от домовете си само със специални декларации. Това бе и една от причините да предпочета да остана в България и да не се връщам в родината си. Там трябва да се изолирам, а след това и тук трябва да изкарам карантина.

- Имаш ли роднини или близки, които са засегнати от вируса?
- Не, за щастие всички се пазят и засега нямат проблеми. Но майка ми и двама близки приятели са се изолирали напълно.

- Какво а положението с другите румънци в отбора - Козмин Моци и Драгош Григоре?
- Не съм ги чувал в последните 4 дни и не знам къде са. От момента, в който продължиха извънредното положение и ни дадоха право на избор, не съм говорил с тях.

- Как запълваш свободното си време? Филми, сериали, книги?
- В момента чета за треньорски курсове, за лиценз Б. Това съм го решил вече от година или две и използвам да напредна. Засега само чета, не съм залисал курсове, но и това ще стане скоро.

- Тук ли ще караш треньорски курсове или в Румъния?
- Ще го направя в Румъния. Първо, защото нивото ми на български все още не е толкова добро, колкото ми се иска, а и има определени квоти и не искам да взема мястото на някой българин. Смятам, че така е коректно. Но ще остана във футбола и бих станал треньор, защото това е моята страст.

- Как приехте в Лудогорец факта, че собственикът на клуба Кирил Домусчиев бе сред първите, заразени с коронавирус?

- През цялото време бяхме мислено с него, но знаем, че той е силен човек и голям боец и бързо ще се справи, както стана. Съчувствах на семейството му, за което това е била трудна ситуация.

- Преди време бе казал, че голямата цел пред Лудогорец е да спечели 10 поредни титли. Приближавате ли се до осъществяването й?
- Каквото и да стане, първенството ще бъде завършено. Мога да кажа, че сме много близо до деветата титла. Имаме 9 точки аванс, а и мач по-малко. Сезонът ни до този момент бе забележителен. Откъснахме се в първенството, класирахме се за елиминациите в Лига Европа. Въпреки смените на треньорския пост курсът ни е ясен и вървим само напред.

- Договорът ти изтича в края на сезона, мислиш ли за подновяването му?

- В общи линии съм се разбрал с Лудогорец да остана тук. Постигнахме съгласие за нов договор, а и аз се чувствам добре в България, харесва ми да съм част от този голям отбор. Възможно е след кризата някои неща да са се променили - клубът да наложи финансови рестрикции. Ако това се случи, напълно ще разбера ръководството. Решението може и да бъде променено. Но повтарям, че желанието ми е да остана.

- Заговори се за интерес към теб от страна на картарския Ал Раян. Знаеш ли нещо по въпроса?
- Знам, че като се заговори за интерес към мен, от Лудогорец казват, че няма да ме пуснат и ще ме чакат на изхода на града, за да не си тръгна. Шегувам се. Със сигурност първата ми опция е да остана в Лудогорец.

- Кой ти е любимият мач с фланелката на Лудогорец засега?
- Много са. Трудно ми е да отсека. Но винаги давам предимство на европейските мачове. Ако трябва да избирам все пак, ще посоча два. Първият е с Арсенал в Шампионската лига. Тогава вкарах първия си гол в Лигата. Другият мач е победата тази година над ЦСКА (Москва). Като посочвам тези мачове, не се спирам само на ефикасността. За мен винаги е важно комплексното представяне - тактическият и техническият аспект, интензитетът.

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки