Отложиха Евробаскет, местят и световното за юноши в София

Вижте новите дати

Отложиха Евробаскет, местят и световното за юноши в София

Международната федерация по баскетбол отложи с една година европейското първенство за мъже, което трябваше да се проведе през 2021 година. Изпълнителният комитет на ФИБА проведе видео конференция, на която взе решение да направи промени в международния календар заради пандемията от коронавируса.

Евробаскет 2021 ще се състои от 1 до 18 септември 2022 година. Решението е взето на базата на отлагането на олимпийските игри в Токио, които ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021-а.

Евробаскет 2021 трябваше да бъде от 2 до 19 септември следващата година в Германия, Грузия, Чехия и Италия.
 

Олимпийските квалификации, които по програма бяха насрочени за тази година, ще се играят от 22 юни до 4 юли 2021-а. Купата на Африка 2021 (24 август-5 септември) и Купата на Азия 2021 (17-29 август) са преместени съответно с една и две седмици, за да не съвпаднат с олимпийските игри.
 
В момента всички турнири под егидата на ФИБА са прекратени заради пандемията от COVID-19. Евробаскет 2021 по баскетбол за жени ще се състои от 17 до 27 юни следващата година.
Датите на всички други турнири за мъже и жени на ФИБА на световно и континентално ниво, както и техните квалификации за периода 2020-2023 година остават без промяна.
 
От международната централа обявиха още, че има вероятност световното първенство за юноши до 17 г. в София да се проведе с нови дати – от 15 до 23 август, подобнo на шампионата за жени в тази възраст в Румъния.
 
Окончателно решение за двата турнира ФИБА ще вземе в средата на май в зависимост от ситуацията с коронавируса в двете страни. Това бе обявено от централата след видео разговор на членовете на Изпълнителния комитет.
 
По първоначална програма световното първенство за юноши до 17 г. в София трябваше да се проведе между 4 и 12 юли в “Арена Армеец”. “Лъвчетата” са в група с отборите на Франция, Китай и Доминиканската република.
Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

Ужас! Почина бившият баскетболист на Спартак (Пл) Илия Станков

Той си отиде след борба с коварна болест

Българка е реализатор №1 в Адриатическата лига по баскетбол

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки