Карантината в НХЛ ще продължи до 30 април

Комисионерът на лигата Гари Бетман заяви, че на този етап няма идея кога ще може да се поднови сезона

Карантината в НХЛ ще продължи до 30 април

Ръководството на Националната хокейна лига продължи периода на карантина заради епидемията от коронавирус в Северна Америка до 30 април.

 
Редовният сезон в НХЛ беше прекъснат на 12 март за неопределено време заради разрастващата се инфекция с Ковид-19 в региона.
 
Първоначално самоизолацията беше за две седмици, след което тя беше продължена до 4 април, а в последствие и до 15 април.
 
"След консултации с експерти в областта на медицината, а също така и с представители от профсъюза на играчите в НХЛ, взехме решение да продължим периода на карантина за играчите, треньорите и персонала от лигата до 30 април включително", се казва в изявлението на ръководството на НХЛ.
 
Комисионерът на лигата Гари Бетман заяви, че на този етап няма идея кога ще може да се поднови сезона, но подчерта, че за да стане това факт, трябва да има гаранции за здравето на играчите.
 
Той добави, че когато получат разрешение за тренировки от здравните власти, отборите ще се нуждаят от 2-3 седмици за съвместни занимания, след което лигата ще може да рестартира.
 
Бетман каза още, че ще разгледат всякакви опции, като не изключи при необходимост мачове да се играят без публика или в неутрални зали.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки