Обвиниха ръководството на Милан за треньорска смяна

Maрко Джампаоло изкара само четири месеца начело на "росонерите" през този сезон

Обвиниха ръководството на Милан за треньорска смяна

 Бившият треньор на Милан Марко Джампаоло се е провалил на поста заради клуба. Това твърди братът на италианския специалист Федерико пред Calciomercato.com.

Марко Джампаоло дойде на „Сан Сиро“ от Сампдория, но престоя начело на „росонерите“ само четири месеца и бе уволнен след три победи в седем мача в Серия А.

„Марко заслужено отиде в Милан, но от клуба не му създадоха екип, съвместим с неговите характеристики. Много от играчите, които той поиска, не бяха привлечени. Така че трябваше да се адаптира към футболистите, с които разполагаше“, заяви Федерико Джампаоло.

„Имаше само няколко футболиста с него по време на предсезонната подготовка. Мнозина не бяха с тима, имаше толкова много проблеми, за да могат да се изгладят. Трябваше му време, защото не разполагаше с всичките си играчи. Това, което ме изненада беше уволнението му, след като Милан спечели далеч от дома. Вярно е, той имаше проблеми, но беше близо до местата даващи участие в Европа. Видях малко професионализъм“, добави още той.

„От него зависи да изясни нещата. Ще има да каже някои неща, които досега не е казвал от уважение и според условията на договора му. Това не беше добро преживяване за него.“

След това бившият нападател на Пескара бе попитан какво е бъдещето на Марко Джампаоло, след като различни информации го пращат в Турция.

„Сигурен съм, че той ще получи възможност в друг отбор, въпреки че не знам дали това ще бъде в Италия или чужбина. Неговият опит в Милан също има положителен ефект върху неговото общо разбиране за света на футбола. Марко има страст и желание да работи отново“, каза Федерико Джампаоло.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки