Лукаку със смразяващо разкритие: През януари всички бяхме с температура и кашлица, но никой не ни е тествал

До момента от Интер не са обявявали положителна проба за коронавирус на свой играч

Лукаку със смразяващо разкритие: През януари всички бяхме с температура и кашлица, но никой не ни е тествал

Нападателят Ромелу Лукаку направи шокиращото разкритие, че 23 от 25 футболисти на италианския футболен клуб Интер са били болни с кашлица и температура през януари, но не са били тествани за COVID-19. До момента "черно-сините" не са обявявали положителна проба за свой играч, въпреки че са в епицентъра на епидемията в Ломбардия, а белгийският национал обясни какви могат да бъдат причините за това в интервю за съпругата на Дрийс Мертенс - Кат Керкхофс, която е журналист.

 
"Имахме почивна седмица през декември и когато се върнахме, заклевам се, 23 от 25 в лагера бяха болни. Изобщо не се шегувам. Играхме срещу Каляри на Раджа Наинголан и след около 25 минути един наш защитник трябваше да напусне терена. Той не можеше да продъжи, почти припадна", заяви Лукаку.
 
Белгиецът говори за Милан Шкриняр, който напусна терена 17 минути след началото на срещата на 26 януари. Тогава от клуба обясниха, че той все още не се е бил излекувал напълно от вирусно заболяване. Първият потвърден случай на коронавирус в Италия пък е регистриран на 21 февруари, така че в Интер не са имали идея да се тестват.
 
"Всички кашляха и имаха температура. На мен също ми беше значително по-топло от обикновено, докато загрявах. Не съм имал треска от години. След мача имахме планирана среща с гости от "Пума", но аз се извиних и направо си легнах. Тогава не направихме COVID-19 тестове, така че няма как да бъдем напълно сигурни", продължи Лукаку.
 
Всъщност, футболистите на Интер все още могат да разберат. При подновяването на сезона в Серия "А" всички ще преминат кръвни медицински тестове и коронавирусът все още може да бъде открит чрез антитела. Ако те са налични в организма, вирусът е бил там и е напълно преборен.
 
Междувременно, Лукаку говори и за обстановката в Интер, където играчите са много по-сплотени като група, отколкото в Англия.
 
"Имаме седем души, които живеят на една улица. Разликата с Англия е огромна. Там излизахме заедно на вечеря веднъж на всеки четири месеца, а тук - на всеки четири седмици", завърши белгиецът.
 
Много италиански клубове провеждат редовно отборни вечери, които футболистите плащат на ротационен принцип.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки