Български принос в иновации на световното таекуондо

Официалното представяне на свързващата платформа беше тази седмица в корейската столица Сеул

Български принос в иновации на световното таекуондо

Световната федерация по таекуондо (KUKKIWON) официално представи старта по изграждане на глобална онлайн платформа, която да свърже всички сертифицирани със степен по света. Ключов участник по идеята за създаването й е и единственият член на Борда на директорите на KUKKIWON от корейски произход - Слави Бинев.

Разработването на революционната платформа беше предмет на обсъждане още в края на 2019 година по време на редовното заседание на Световната централа, на което Бинев отправи основни препоръки към проекта.

Официалното представяне на свързващата платформа беше тази седмица в корейската столица Сеул. В момента Централата провежда общо изследване в световен мащаб на сертифицираните с колани ПУМ и ДАН, както и нивото на провеждане на изпити по необходимите критерии. Разработката на KUKKIWON е част от индустриалната революция, а целта е да се създаде глобална таекуондо мрежа, която да свързва всички състезатели, треньори, майстори и практикуващи таекуондо на планетата.

Освен за улеснение и информираност, тя ще има за цел да гарантира обективност, прозрачност и предотвратяване на опитите за злоупотреба при провеждане на изпити и сертифициране на практикуващите. Обмисля се и вариант за онлайн изпити, които да бъдат провеждани от националните дедерации чрез съгласуване със Световната централа. Това ще даде възможността за създаването на процес на архивиране и реална преценка за уменията и нивото на участниците.

Страната, в лицето на Слави Бинев като член на Борда на Директорите на KUKKIWON, е ангажирана активно с процеса по разработката и реализацията на иновативната платформа. Процесът на проучване и изследване вече е задействан, а през 2021 година глобалната свързваща таекуондо платформа ще бъде факт.

Като гарант за достоверност на изпитите и сертифицирането остават националните федерации, които имат изключителното право да издават сертификати, както и да носят отговорност при злоупотреба с такива в страните им. Поради множество сигнали за злоупотреба при провеждане на изпити и тестове, темата беше повдигната още преди година по време на годишното Общо събрание на Световната федерация в Манчестър, поради което в тази посока ще бъде обърнато специално внимание.

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки