В Италия не могат да се разберат за рестарта на сезона

Спортният директор на Лацио не одобрява решението да започне постепенно връщане на нормалния ритъм на съществуване

В Италия не могат да се разберат за рестарта на сезона

Спортният директор на Лацио, Игли Таре не одобрява решението на италианското правителство да започне постепенно връщане на нормалния ритъм на съществуване. От Ботуша официално обявиха, че индивидуалните тренировки ще бъдат разрешени от 4 май, а на 18 май ще се премине към групови.

 
"Всички бяхме изненадани. Уважаваме решението на правителството, но чувам как Министъра на спорта казва, че трябва да мислим за защита на здравето на хората и в следващия момент заявява, че играчите могат да тичат в парка сред останалите", започна Таре.
 
"Нямаше никаква дейност в продължение на два месеца, това е страшно дълго време да окуражиш играчите да тренират отново. Не знам какъв е смисълът на тази стъпка, но определено не е в помощ на футбола. Той постоянно взима разни драстични решения, които след това не може да покрие - има нещо сбъркано", заяви Игли Таре по адрес на спортния министър Винченцо Спадафора. 
 
"Заслужихме си шанса да се борим за титлата, но остават още 12 мача и в момента говорим празни приказки. Повече от всеки друг искаме да завършим този сезон, за доброто на италианския футбол."
 
"Президентът на Германската футболна федерация, както и представители на всички клубове, изразиха ясната си позиция относно шампионата. Няма да е зле и ние да направим същото, не разбирам защо отбори като Ювентус и Интер не изразят мнение по въпроса", запита Таре. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки