БФС за 60/40: По-добре е от съкращения!

"Мярката е в подкрепа на служителите, не за друго", заяви изпълнителният директор на централата Борислав Попов

БФС за 60/40: По-добре е от съкращения!

След като стана ясно, че БФС получава финансова помощ от държавния бюджет в размер на 51 хил. лв. по мярката 60/40, изпълнителният директор на родната централа Борислав Попов коментира новината в интервю за bTV.

Той подчерта, че по този начин в БФС са избегнали съкращения, а всички средства ще бъдат използвани в подкрепа на служителите.

"БФС кандидатства по тази мярка, защото неговата дейност в голямата му част беше преустановена. Тъй като голяма част от служителите на футболния съюз се занимават с организиране, провеждане, администриране, анализиране на футболните прояви в страната от Първа лига до най-ниското ниво, практически останаха без дейност в работното си време", заяви Попов.

"Мярката, предвидена в 55-то постановление, предвижда две възможности: едната е когато дейността е преустановена с акт на държавен орган, както е БФС, а другият случай е когато дейността не е преустановена, но приходите са паднали с 20% за съответния период от миналата година. Ние кандидатстваме по първата хипотеза - преустановена дейност. А ние не броим приходи в момента. Макар че и там може да търсим някакъв вариант, но го оставихме настрана."

"Приходи получаваме от телевизионни права и рекламодатели по време на мачовете на националните отбори и от спонсорите."

"В момента приходите са паднали, тъй като, например, базата не работи, възстановителният център не работи, затворени са тренировъчните игрища и спортната зала. Ние това го оставяме настрана, не кандидатстваме по този механизъм."

Относно моралната страна на казуса, изпълнителният директор на БФС заяви: "Утре като дойде някое ново ръководство и ме попита "Г-н Попов, ти като работодател защо не си се възползвал от тази мярка да подпомогнеш федерацията?" аз какво да отговоря? Че не е било морално? Сега иначе трябваше да съкратя примерно съдийската администрация, защото няма мачове. Да им кажа "Момчета, благодаря ви, защото няма мачове и не се знае кога ще има - "Довиждане", и да ги пратя на борсата. Можех да съкратя детско-юношеските структури, защото и там няма мачове. Мярката е в подкрепа на служителите на БФС. Тези пари отиват за заплатите им, не за друго."

Попов коментира и съвета на финансовия министър Владислав Горанов към футболните клубове да не кандидатстват за държавна помощ.

"Няма как БФС да се обръща към клубовете и да им казва какво да правят с опцията за подкрепа от държавата. Това е решение на клуба, тяхната дейност също е преустановена. Те също търпят загуби и имат служители. Ако нямат дейност, ще трябва да отидат на борсата."

"Като гледам финансите на футболните клубове сега, не съм убеден, че са в добро състояние. Сами виждате, че често някои се оплакват от лошо финансово състояние. В БФС имаме определено притеснения за отбори от Втора лига дали няма да фалират. Там нещата ще се гледат допълнително. Има проблеми. Първенството там ще се доиграе в съкратен вариант. За Първа лига ми е трудно да кажа, имаме срок от УЕФА до края на месец май как ще процедираме", завърши изпълнителният директор на БФС.
Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки