50 нови случая на COVID-19 в България

Още трима души са починали, излекуваните за денонощието са с 21 повече

50 нови случая на COVID-19 в България

50 са новите случаи на коронавирус у нас.

Това съобщиха на сутрешния брифинг от Националния оперативен щаб.

В София са установени 13 случая - двама са настанени в "Пирогов" и ВМА, един в МБАЛ "Александровска" и 8 амбулаторни. В Пловдив случаите са 11, концентрирани в 2 фамилии от Брестовица. Заразяването се свързва с пристигнали от Германия хора и в двете фамилии. Във Видин случаите са 10. В Плевен - 8, като 6 от тях са от завод "Мизия". В Сливен - 3, Враца -2, Благоевград -1, Хасково - 1, Ямбол-1, посочи началникът на щаба ген. Венцислав Мутафчийски.

С това общият брой на заразените става 1437 - като 287 са приетите в болница, 39 - в интензивни отделения.

Шест са новите случаи на заразени деца - в София и Пловдив. Те не са хоспитализирани и са в домашни условия поради липса или леки клинични оплаквания.

С 5 нови случая заразеният медицински персонал вече става 155 души.

Трима души са починали за последното денонощие - жена от МБАЛ Сливен на 60 години с хронична сърдечна недостатъчност и исхимична болест на сърцето; жена на 58 години от Пирогов с артериална хипертония; мъж на 70 години в Пловдив със сърдечна недостатъчност от фамилиите в Брестовица. С това общият брой на жертвите става 61.

Излекуваните са с 21 повече за денонощието - 243 души, което е 17% от всички заразени.

Междувременно доц. Ангел Кунчев съобщи важна информация - в редовен полет Амстердам - София от 26 април е установена положителна проба на пътник. На борда са били 95 души, а установените до момента положителни за COVID-19 са трима. От щаба призоваха всички пътници, пътували в този полет, да се свържат с щаба, за да бъдат изследвани. 

"Издирваме хората, които са контактували с тези пътници, за да бъдат изследвани. От снощи досега сме установили адресите на всички 95 пътници и с тях ще се свържем", посочи доц. Кунчев, цитиран от "Дарик".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки