Защитник на Лацио скочи срещу италианското правителство

Франческо Ачерби е „ужасен от решението да се отложи подновяването на тренировките“

Защитник на Лацио скочи срещу италианското правителство

Защитникът на Лацио Франческо Ачерби заяви, че е "ужасен" от решението на правителството да отложи подновяването на тренировките за футболните отбори, въпреки частичното облекчаване на мерките след двумесечната карантина в страната заради пандемията от коронавирус.

"Честно казано, ние не сме доволни от това решение. И мисля, че мога да говоря с доста футболисти и спортни хора по темата", каза бранителят пред "Lazio Style Radio".

Спортният директор на Лацио Игли Таре и полузащитникът Марко Пароло също разкритикуваха спортния министър Винченцо Спадафора, който заяви в неделя, че индивидуалните тренировки могат да започнат отново на 4 май, докато отборните спортове ще трябва да изчакат поне до 18 май.

"Има едно нещо, което не разбирам. Хората могат да тичат в паркове, а в същото време ние имаме много по-голямо разстояние за безопасност в нашата база", каза Пароло.

Италианските клубове поискаха да подновят тренировките от 4 май, а мачовете без публика в Серия А да се рестартират от началото на юни.

Лигата и местната федерация предоставиха на правителството санитарен протокол за футболисти и персонал, но властите заявиха, че очакват по-строги мерки за безопасност и изразиха притеснения относно риска от заразяване в контактните спортове.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки