ИЗНЕНАДА: Робен може да поднови кариерата си

Ботафого иска да го върне на терена, вече отправи оферта

ИЗНЕНАДА: Робен може да поднови кариерата си

Бившият нидерландски национал Ариен Робен е получил оферта за поднови футболната си кариера.

36-годишният Робен изигра последния си мач с екипа на Байерн (Мюнхен) на 25 май 2019 година при победата с 3:0 над РБ Лайпциг във финала на турнира за Купата на Германия, след което се оттегли от професионалния спорт.

Бразилският Ботафого обаче иска да го върне на терена.

"Свързах се с Робен и му направих предложение. Той ми каза, че е щастлив от интереса ни към него. Вярно е, че има риск и няма да бъде лесно, защото той не е играл от доста време", коментира вицепрезидентът на клуба Рикардо Ротенберг.

"Винаги съм харесвал Робен. Смятам, че е страхотен играч. Той беше най-добър на Мондиал 2014, но тогава избраха Меси за номер 1, просто защото е Меси, а Робен остана втори. Ще се радвам, ако приеме да се завърне във футбола с екипа на Ботафого", допълни той.

Самият Робен наскоро заяви при участието си в подкаст на Байрен  (Мюнхен), че футболът вече му липсва и все още усеща тръпката за играе.

Ротенберг пък каза още, че клубът се интересува и от близнаците и бивши футболисти на Манчестър Юнайтед Рафаел и Фабио Да Силва, които в момента играят във Франция.

Рафаел от Олимпик (Лион) и Фабио от Нант наскоро заявиха, че след края на договорите си през лятото на 2021 година са готови да се завърнат в родината си и с радост биха преминали в Ботафого, който подкрепят от деца.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки